Liepājā un Jelgavā dārdēs japāņu rokeri «Saber Tiger»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar diviem koncertiem Latvijā – 7. jūnijā Liepājā, «Fontaine Palace», 9. jūnijā Jelgavā, «Melno cepurīšu balerijā», 35 gadus pastāvošā japāņu power metal grupa «Saber Tiger» pirmo reizi spēlēs Latvijā.

«Saber Tiger» ir grupa no Japānas, ka dibināta 1981. gadā. Laika gaitā, no pirmā sastāva līdz mūsdienām palicis vien grupas dibinātājs, ģitārists Akihito Kinoshita, kas ar atjaunotu grupas sastāvu. Savā ilgajā pastāvēšanas laikā, grupa Eiropā koncertējusi vienreiz – 2016. gadā vien divi koncerti Nīderlandē.

Iespējams, plašāk pasaulē grupas vārds nav izskanējis, jo agrīnie albumi izdoti tikai Japāna un viņu iekšējam tirgum. Grupas kontā vismaz 14 (!) pilnie albumi, neskaitāmi demo un EP. Plašāk pasaulē izskanējuši viņu vēlīnā posma ieraksti, albumi - «Decisive» (2011), «Messiah Complex» (2012) un «Bystander Effect» (2015) .

Muzikāli, grupa variē – ja agrīnajā posmā tas bija izteikts heavy metal, tad laika gaitā tas transformējies par power/progressive metal, kurā gan joprojām ir dzirdama spēcīga heavy metal ietekme.

Koncerta iesildošajā daļā – pavisam jauna Jelgavas hard rock grupa «Blazzing Saddles», kas jau drīzumā izdos savu debijas ierakstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu