Kādu interjeru izvēlas introvertas un ekstravertas personas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Homer.lv

Kad runājam par cilvēku tipiem - introvertu un ekstravertu -, domājam par rakstura iezīmēm, sociālajiem paradumiem, uzvedības īpatnībām un lomu sabiedrībā. Taču cilvēka tips nosaka arī to, kā viņš iekārto mājokli. Turklāt arvien lielāku popularitāti gūst ideja, ka, izvēloties interjera priekšmetus savai dzīvesvietai, nav jāvadās pēc konkrētas tēmas vai stila, bet gan pēc sajūtām.

Mājas ir vieta, kur cilvēkam būtu jājūtas harmoniski un mierpilni. Tas mums ļauj uzņemt pozitīvu enerģiju un gūt iedvesmu jaunai dienai. Tāpēc savas ligzdiņas iekārtošanā ir svarīgi saklausīt savu iekšējo balsi, kas palīdz saprast, kāds interjers ir nepieciešams, lai šajā vietā justos ērti un laimīgi.

Ekstravertas personas izvēlas

Šis cilvēku tips dod priekšroku lielākiem, drosmīgākiem un gaišākiem dizaina elementiem. Mēbeļu izvēlē dominē eklektiskais stils un pat nedaudz pompozitātes.

Foto: Homer.lv

Ņemot vērā, ka viņiem patīk sabiedrība un dažādi pasākumi, arī mājvieta tiek veidota tā, lai varētu uzņemt viesus. Papildu krēsli, bāra lete, pufi šāda cilvēka mājoklī ir normāla parādība, tāpat kā pāris lieki spilveni, segas un paprāva spilgtu trauku kolekcija.

Foto: Homer.lv

Aksesuāru izvēlē gan krāsu, gan formas ziņā dominē kontrastējoši un spilgti elementi. Tāpat ekstravertas personas izvēlas daudzveidīgus un pamanāmus gaismekļus.

Foto: Homer.lv

Introvertas personas izvēlas

Introvertais cilvēku tips ir mierīgāks un nosvērtāks arī savas mājvietas iekārtošanā. Mājas viņiem nozīmē ļoti daudz. Tā ir kā svētnīca, līdz ar to par pamatu tiek ņemti neuzkrītoši toņi un ērtas mēbeles.

Foto: Homer.lv

Viņiem patīk omulība, kas tiek radīta ar, piemēram, plīša krēslu atzveltnēm vai mājīgu dīvānu lasīšanai. Materiālu izvēlē priekšroka tiek dota koka un adījuma elementiem. Introverts cilvēks pretēji ekstravertam nemīl uzņemt ciemiņus, tāpēc telpas ir visai noslēgtas un nav vērojami lieki interjera priekšmeti vai kādas mēbeles.

Foto: Homer.lv

Iedvesmojošas idejas mājokļa iekārtošanai ikdienai un svētkiem smelies interjera un dizaina portālā homer.lv:

Apskati šeit!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu