Bunkus advokātu padomi nebija informējis par saņemtajiem draudiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Maksātnespējas administrators un advokāts Mārtiņš Bunkus nebija informējis Zvērinātu advokātu padomi par viņam adresētiem draudiem, pastāstīja padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Rozenbergs informēja, ka Bunkus advokatūrā darbojies desmit gadus, un šajā laikā padome nekādus pārmetumus par viņu nebija saņēmusi. Tāpat pret advokātu nebija sāktas disciplinārlietas.

Rozenbergs pauda cerību, ka policija darīs visu iespējamo, lai vainīgās personas tiktu atrastas.

«Mēs patlaban nevaram vērtēt, vai notikušais saistīts ar advokāta vai administratora darbību vai jebkādiem citiem notikumiem, līdz ar to jebkuri citi minējumi par notikušā iemesliem būtu tikai spekulācijas,» norādīja Rozenbergs.

Jau ziņots, ka zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts savā automašīnā «Range Rover» trešdienas rītā plkst.8.40, pie Meža kapiem, Aizsaules ielā 1, Rīgā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) aģentūrai LETA norādīja, ka, visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet nevar izslēgt arī citas versijas.

Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu, kas neilgi pēc slepkavības tika atrasta degam netālu - pie krematorijas.

Viena no galvenajām versijām ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību un iepriekš tā rūpīgi izplānota.

Tāpat policija jau iepriekš sākts kriminālprocess par draudiem Bunkum. Kriminālprocess sākts 2016.gadā pēc iesnieguma un šajā lietā aizdomās turēto nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu