Saūda Arābija virs Rijādas pārtvērusi Jemenas kaujinieku raidītās raķetes

TVNET/LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jemenas šiītu kaujinieki hutieši svētdienas vakarā raidījuši septiņas raķetes uz Saūda Arābiju, kurā šajos triecienos viens cilvēks nogalināts un vēl divi ievainoti, pirmdien vēstīja Saūda Arābijas valsts ziņu aģentūra SPA.

Visas septiņas raķetes tika pārtvertas un iznīcinātas, ziņoja SPA.

Raķešu triecienā Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā dzīvību zaudēja viens Ēģiptes pilsonis, bet vēl divi ēģiptieši tika ievainoti, kad kādai dzīvojamajai mājai trāpīja šrapnelis no vienas raķetes, vēstīja SPA, atsaucoties uz civilās aizsardzības amatpersonu.

Trīs raķetes raidītas uz Rijādu, bet četras uz citām pilsētām.

Kopš pērnā gada Jemenas kaujinieki uz Saūda Arābiju raidījuši vairākus desmitus raķešu, kuras visas, kā uzstāj Saūda Arābijas bruņotie spēki, esot pārtvertas.

Saūda Arābija vaino Irānu raķešu piegādāšanā Jemenas nemierniekiem, lai arī Teherāna šādas apsūdzības noliedz.

Saūda Arābijas vadītā koalīcija Jemenas konfliktā starptautiski atzītās valdības pusē iesaistījās 2015.gada martā, kad šiītu nemiernieki bija sagrābuši galvaspilsētu Sanu un lielu daļu valsts.

Kaut arī koalīcijas pusē ir ievērojams militārais pārsvars, nemiernieki joprojām kontrolē galvaspilsētu un lielu daļu valsts ziemeļu.

ANO raksturojusi situāciju Jemenā kā smagāko humāno krīzi pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu