Organizācija: Izraēla apstiprinājusi 2000 ebreju kolonistu mājokļu būvniecību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AHMAD GHARABLI / AFP

Izraēla trešdien apstiprinājusi 1958 jaunu ebreju kolonistu mājokļu celtniecību Rietumkrastā, paziņojusi Izraēlas nevalstiskā organizācija «Peace Now».

Tas ir mazāk, nekā plānoja Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans. Viņš pagājušajā nedēļā paziņoja, ka lūgs plānošanas komitejai atļauju uzbūvēt 2500 jaunu mājokļu.

«Peace Now», kas seko ebreju apmetņu paplašināšanas gaitai, ziņoja, ka galīgais apstiprinājums dots aptuveni 700 mājokļu celtniecībai, un pārējie apstiprināti plānošanas procesa pirmajā stadijā.

Spriežot pēc organizācijas rīcībā esošās informācijas vairums mājokļu atradīsies izolētās apmetnēs ārpus lielajiem «blokiem».

Šī ir pirmā apmetņu apstiprināšana kopš ASV vēstniecības atklāšanas Jeruzalemē 4.maijā, kad protestos un sadursmēs gar Gazas joslas robežu dzīvību zaudēja vismaz 61 palestīnietis.

Lielākā daļa starptautiskās sabiedrības uzskata ebreju kolonistu apmetnes okupētajā Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē par nelikumīgām, bažījoties, ka to būvniecība apdraud iespēju panākt Izraēlas un palestīniešu mieru.

«Peace Now» secinājusi, ka laikā, kopš Trampa stāšanās ASV prezidenta amatā, ebreju kolonistu mājokļu apstiprināšanā noticis kāpums - apstiprināti aptuveni 14 000 mājokļi, vairāk nekā trīs reizes pārsniedzot skaitu, kāds tika apstiprināts pusotra gada laikā pirms Trampa inaugurācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu