Palestīniešu kaujinieki «Islāma džihāds» izsludina pamieru ar Izraēlu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Palestīniešu kaujinieku grupējums «Islāma džihāds» otrdienas vakarā izsludināja pamieru ar Izraēlu pēc otrdien notikušām Izraēlas apšaudēm no Gazas joslas un Izraēlas atbildes uzbrukumiem.

Grupējuma preses sekretārs paziņoja, ka pēc Ēģiptes starpniecības «tika panākta pamiera vienošanās ar Izraēlu, lai atjaunotu mieru», un ka pamiers stāsies spēkā dažu stundu laikā.

Viņš sacīja, ka šo pamieru apņēmies ievērot arī grupējums «Hamas», kas valda Gazas joslā.

Ne «Hamas», ne Izraēla to gan vēl nav apstiprinājuši.

«Visi grupējumi, tai skaitā «Hamas» un «[Islāma] džihāds», ir apņēmušies ievērot mieru,» sacīja «Islāma džihāda» preses sekretārs Davūds Šihabs.

«Islāma džihāds» un «Hamas» pirms tam uzņēmās atbildību par desmitiem mīnmetēju šāviņu un raķešu, kas otrdienas rītā tika izšauti no Gazas joslas uz Izraēlu.

Izraēlas armija reaģēja, dodot triecienus desmitiem «militāru mērķu» Gazas joslā, un šie triecieni tika turpināti arī otrdienas vakarā.

Izraēlas armija paziņoja, ka trīs karavīri ir mēreni vai viegli ievainoti ar šāviņiem, kas raidīti no Gazas joslas. Vēl nav ziņots, vai Izraēlas uzbrukumos bija cietušie Gazas joslā.

Šīs sadursmes izraisīja bažas par vēl vienu bruņota konflikta kārtu Gazas joslā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu