Ajūrvēdas cienītājiem - mēbeles ar hennas «tetovējumu»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Hennas zīmējumi ir ārkārtīgi skaisti un arī komplicēti - vijīgās līnijas, kas izkārtotas apļveida kompozīcijā, ir populāra ķermeņa rota ne tikai Austrumu sievietēm, bet arī daudzām Rietumu daiļā dzimuma pārstāvēm. Augot hennas zīmējumu popularitātei, šos filigrānos zīmējumus nu var manīt arī uz globālu apģērbu veikalu produktiem un pat uz mēbelēm, kas, starp citu, būs unikāls un neatkārtojams interjera objekts.

Koka grebšana ar dedzināšanas metodi jeb pirogrāfija pēdējos gados ir kļuvusi teju par īstu mākslas nozari - jau vairāki talantīgi amatnieki saviem klientiem piedāvā izgatavot atraktīvas mēbeles ar neaizmirstamiem kokgrebumiem. Pirogrāfi koka dedzināšanai izmanto gan speciālus, pildspalvām līdzīgus rīkus, gan lāzerus. Amerikāņu mēbeļu uzņēmums Port Rhombus, kura īpašnieki ir dizaineru pāris no Oregonas štata, ir sācis tirgot greznus galdus ar hennas zīmējumiem.

Amerikāņu pāris pirms astoņiem gadiem radīja savu dizaina studiju, kurā galvenokārt tika radīti neaizmirstami interjera objekti no kokmateriāliem un izstrādāti zīmējumi drukāšanai uz tekstila. Taču drīz vien pāris pārcēla savu ražotni uz Taizemi, kur arī iedvesmojās no vietējās kultūras. Šobrīd uzņēmuma Port Rhombus mēbeles pārsvarā rotā Austrumu zīmējumi, hennas tetovējumi un mandalas.

Lai uz kokmateriāla būtu iespējams izveidot tik smalku un precīzu rakstu, dizaineri koku «grebj» ar lāzeru. No hennas kolekcijas Port Rhombus piedāvā iegādāties arī citus mazākus priekšmetus ar iededzinātiem Austrumu rakstiem, piemēram, gleznas, puķupodu statīvus, svečturus un citus mājas dekorus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu