Koziols: Jau agrāk bija aizdomas par Bārtuļa lēmumu pieņemt Krievijas pilsonību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) jau iepriekš nojauta, ka kādreizējais Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis ir pieņēmis Krievijas pilsonību, aģentūrai LETA pavēstīja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

31 gadu vecais Bārtulis ar iesniegumu vērsās LHF, kurā tika rakstīts, ka aizsargs atsakās spēlēt Latvijas valstsvienībā, jo viņš ir ieguvis Krievijas pilsonību.

«Par šādu Oskara lēmumu mums jau agrāk bija aizdomas,» stāstīja Koziols. «Šobrīd tas ir apstiprinājies un visi viņa izgājieni ar LHF kritizēšanu bija taisnošanās un muļķīgu iemeslu meklēšana, ka federācija ir tā sliktā un ļaunā. Oskaram jau agrāk teicu, lai viņš pieiet pie spoguļa un paskatās pats uz sevi.»

Koziols Bārtuļa izskanējušos pārmetumus publiskajā telpā, kas vērsti LHF virzienā, nosauca par muļķīgiem un vīrieša necienīgiem.

LHF ģenerālsekretārs atklāja, ka Bārtuļa lēmums nebija pārsteidzošs. «Nojautām, ka Bārtulis jau ir kļuvis par Krievijas pilsoni, taču mums šajā sakarā nebija pietiekami daudz informācijas. Mēs arī neesam iestāde, kurai būtu jānodarbojas ar izmeklēšanu.»

«Viss ar to arī izteikts. Bārtulis var pieņemt jebkuras valsts pilsonību, kuru viņš grib, un tā nav nekāda problēma, taču būtu normāli, ja viņš kā īsts vīrietis par to paziņotu, atnākot uz federāciju. Viņš par Krievijas pilsoni bija kļuvis senāk un, ja Bārtulis aizvadītajā pasaules čempionātā būtu spēlējis Latvijas izlasē, pilsonība viņam, visticamāk, ietu gar degunu,» noslēdza Koziols.

Savukārt pats hokejists atteicās sniegt plašākus komentārus.

Bārtulis nepiedalījās šī gada pasaules čempionātā hokejā, nesaņemot uzaicinājumu uz valstsvienību.

Hokejists arī iepriekš bija veltījis pārmetumus LHF, ka organizācija nevēloties apdrošināt spēlētājus, kas bijis arguments, kādēļ arī viņš pats nevēlējās spēlēt izlasē.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu