Junkers: Itāļiem jāstrādā smagāk un jābūt mazāk korumpētiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Itāļiem jāstrādā smagāk, jābūt mazāk korumpētiem un jābeidz vainot Eiropas Savienība (ES) par problēmām valsts nabadzīgajos dienvidos, paziņojis Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.

Viņa komentāriem nokavējoties sekoja Eiropas Parlamenta (EP) prezidenta itāļa Antonio Tajāni prasība tos noliegt, brīdinot tviterī, ka tie ir nepieņemami.

Tajāni nekonkretizēja, par kādiem komentāriem viņš runā, jo Junkers ceturtdien Briselē notikušajā konferencē par Eiropas nākotni jautājumu un atbilžu sesijā Itālijai veltīja vairākus teikumus.

Uz jautājumu, ko Eiropa var darīt, lai palīdzētu jauniešiem tādos reģionos kā Itālijas dienvidi, Junkers atbildēja, ka ir «dziļi iemīlējies» valstī, taču piebilda: «Es vairs nepieņemšu to, ka viss, kas nav kārtībā Itālijas dienvidos, tiek skaidrots faktu, ka ES vai Eiropas Komisija nedara pietiekami daudz.»

«Itāļiem ir jāparūpējas par Itālijas nabadzīgajiem reģioniem. Tas nozīmē vairāk darba, mazāk korupcijas, nopietnību,» sacīja Junkers.

Viņš aicināja Itāliju «nespēlēt šo spēli», ka atbildīga ir ES, piebilstot: «Valstis vispirms, Eiropa otrā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu