Hārtlijs: Gribu «Avangard» izveidot par komandu, kas var iegūt Gagarina kausu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs vēlas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Omskas «Avangard» izveidot par vienību, kas var iegūt Gagarina kausu, intervijā laikrakstam «Sport-Express» sacīja kanādietis.

57 gadus vecais Hārtlijs pagājušajā nedēļā tika apstiprināts par «Avangard» galveno treneri, vienojoties par sadarbību uz diviem gadiem. Viņš šo amatu apvienos ar darbu Latvijas izlasē.

«Avangard» pārstāvji Hārtlijam piedāvājumu izteikuši jau pirmajā tikšanās reizē, bet kanādietis jau bija nospriedis, ka šī komanda viņam ir piemērota. Uz Omsku viņš kopā ar sievu pārcelsies jūlija sākumā.

«Manas komandas vienmēr spēlē ātra tempa hokeju. Aktīvu hokeju ar lielu slidošanas apjomu, agresīvu uzbrukumu. Lai tas būtu interesants līdzjutējiem,» skaidroja treneris. «Ticu, ka tāds hokejs dod rezultātu. Man pie galvas neviens pistoli nebija pielicis, lai es dotos uz Omsku.»

«Braucu turp, jo gribu būt daļiņa vienā no labākajiem KHL klubiem. 12 gadus esmu nostrādājis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), piecus - Amerikas Hokeja līgā (AHL) un vēl Šveicē un dažādās junioru līgās. KHL ir nākamā manā izaicinājumu sarakstā. Gribu izveidot komandu, kas varētu iegūt Gagarina kausu,» ambiciozs bija Hārtlijs.

Pēdējos divos gados Hārtlijam bijušas sarunas par trenera darbu ar daudziem Eiropas klubiem un arī pāris no NHL. «Es nekad neatklāšu šo komandu nosaukumus.»

Tieši tāpēc treneris nekomentēja pavasarī izskanējušās runas, ka viņš varētu pārņemt citu KHL komandu Ņižņijnovgorodas «Torpedo».

«Latvijas izlases hokejistiem zināmas manas prasības, viņi zina manu spēles sistēmu,» pauda Hārtlijs. «Teicami pārzinu visus pieredzējušos spēlētājus. Zinu visus jaunos puišus. Pat sešpadsmitgadīgos, kuri tikai pēc vairākiem gadiem izaugs līdz valstsvienības līmenim. Nākamgad vedīšu Latvijas komandu uz pasaules čempionātu trešo reizi, bet jau tagad viss sakārtots darbam.»

Atrodoties šā gada pasaules čempionāta norises vietā Herningā, Hārtlijam vienas dienas laikā piezvanījuši divu KHL komandu pārstāvji.

«Kopš sāku vadīt Latvijas izlasi, par KHL, protams, biju dzirdējis, taču ne sevišķi sapratu, kas tā ir par līgu. Paspēju pastrādāt ar puišiem no Rīgas «Dinamo», paskatījos jaunos hokejistus. Kā martā pārbraucu uz Rīgu, nekavējoties sēdos skatīties Gagarina kausa spēles. Iespaidu atstāja hokeja augstais līmenis un tas, kā tiek vadīts šā čempionāta mārketings,» norādīja Hārtlijs, kurš piebilda, ka tagad būs pienācis laiks mācīties krievu valodu.

Hārtlijs pie Latvijas izlases stūres ir bijis divas sezonas, šā gada pasaules čempionātā to aizvedot līdz ceturtdaļfinālam, kurā tā nebija bijusi kopš 2009.gada.

Hārtlijam ar Latvijas izlasi ir spēkā līgums līdz 2022.gadam.

«Avangard» aizvadītajā sezonā ar zināmām grūtībām sasniedza Gagarina kausa izcīņu, kur Austrumu konferences ceturtdaļfinālā ar 3-4 zaudēja Ufas «Salavat Julajev» komandai.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu