MH370 mistērija: atkal ar neveiksmi beidzas meklējumi okeānā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LEUT RYAN DAVIS / AUSTRALIAN DEFENCE

2014.gadā mīklaini pazuda aviokompānijas «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem. Kad oficiālajā izmeklēšanā lidaparātu neizdevās atrast, meklēšanā iesaistījās ASV privātais uzņēmums «Ocean Infinity», 90 dienu laikā pārmeklējot lielu Indijas okeāna platību. Taču arī šoreiz meklējumi bijuši nesekmīgi, norāda raidorganizācija BBC.

Malaizijas valdība paziņojusi, ka neplāno sākt jaunas meklēšanas operācijas.

Izmantojot astoņas neliela izmēra zemūdenes, «Ocean Infinity» pārmeklēja apmēram 80 000 kvadrātkilometru lielu platību.

Ar uzņēmumu noslēgtais līgums paredzēja, ka samaksu līdz 70 miljoniem ASV dolāru tā saņems tikai tādā gadījumā, ja atradīs lidmašīnas vraku. Tā kā tas neizdevās, meklēšanas izmaksas nāksies segt no uzņēmuma līdzekļiem.

Laika apstākļu dēļ meklējumus teritorijā, kur varētu atrasties vraks, nevarēs turpināt vēl vairākus mēnešus.

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Teju trīs gadus ilgusī meklēšana Indijas okeānā tika izbeigta pagājušā gada janvārī, tā arī neatrodot nekādas lidmašīnas pēdas. Oficiālo izmeklēšanu veica Austrālija, Malaizija un Ķīna.

Tā bija starp lielākajām meklēšanas operācijām aviācijas vēsturē, kas notika gan uz sauszemes, gan ūdenī. Kad pirmais meklēšanas posms uz sauszemes, kas ilga 52 dienas, nenesa cerētos rezultātus, pārmeklēts tika jūras dibens vairāk nekā 120 000 kvadrātkilometru platībā.

2015. un 2016. gadā pie Indijas okeāna salu un Āfrikas krastiem tika izskalotas atlūzas, kas, iespējams, nāca no MH370.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu