Rīgas Krievu teātra valdē darbu sāks Ginta Kursīte

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra valdē no šodienas darbu sāks par finanšu jautājumiem atbildīgā Ginta Kursīte. Viņas kā jaunās teātra valdes locekles finanšu jautājumos galvenais uzdevums būs stabilizēt Rīgas Krievu teātra finanšu situāciju.

Kursītes līdzšinējā darba pieredze finanšu pakalpojumu sniegšanas nozarē aizsākusies 2005.gadā. Viņa dažādos amatos AS «SEB banka» vadījusi komandu, kas bija atbildīga par bankas klientu biznesa un finanšu risku analīzi. Tāpat Kursīte organizējusi projektu vadību un sadarbību ar klientiem un kolēģiem Baltijas valstīs, Ziemeļvalstīs un Vācijā. Teātra jaunā valdes locekle ieguvusi arī projektu vadības pieredzi mākslas galerijā «Putti».

Kursīte profesionālā maģistra grādu uzņēmumu un iestāžu vadīšanā ieguvusi Banku augstskolā, kā arī turpina maģistra studijas Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras un starpkultūru studiju apakšprogrammā «Mākslas».

Kā ziņots, Kultūras ministrija 7. februārī izsludināja atklātu konkursu uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra valdes locekļa finanšu jautājumos amatu. Ministrijas pārstāve Lita Kokale iepriekš skaidroja, ka konkurss izsludināts, lai stabilizētu Rīgas krievu teātra finanšu situāciju, kas jau vairākus gadus nav vērtējama apmierinoši.

Konkursā pieteicās 11 pretendenti, no kuriem tika gaidīta nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs. Par priekšrocību tika uzskatīta arī ekonomista izglītība.

Tāpat no kandidātiem tika prasīta arī vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta pēdējo septiņu gadu laikā, teicamas latviešu valodas un labas vismaz divu svešvalodu, tai skaitā krievu valodas, zināšanas. Tāpat tiek sagaidītas zināšanas un izpratne par kultūras nozari, par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, tai skaitā finanšu vadību.

Pretendentiem bija jāiesniedz Rīgas Krievu teātra trīs gadu finanšu darbības izvērtējums un turpmākās finanšu darbības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu