Lietuvas kultūras izdevumi apvienojas asociācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: literaturairmenas.lt

Trīs Lietuvas kultūras izdevumi - «Literatūra ir menas», «7 meno dienos» un «Metai» - nodibinājuši Kultūras periodisko izdevumu asociāciju un cer, ka tiem pievienosies arī citi kultūras mediji.

Jaunās asociācijas mērķis ir pārstāvēt periodiskos izdevumus un aizstāvēt to intereses, kopt sabiedrībā pieprasījumu pēc kultūras, akcentēt profesionālās kultūras nozīmi un noteikt augstākos profesionalitātes kritērijus kultūras un mākslas analīzei un apcerei.

«Laika gaitā esam sapratuši, ka cieņa citam pret cita darbu mums ir lielāka nekā vēlme konkurēt, ka atšķirīgais kultūras izdevumos uzskatāms par priekšrocību, par bagātākas sabiedrības pazīmi,» norādījusi nedēļas izdevuma «7 meno dienos» galvenā redaktore Monika Krikštopaitīte, kas ievēlēta par asociācijas vadītāju. «Asociācija - tā ir iespēja sarunāties savā starpā un kļūt sadzirdamākiem, kad tiek apspriesti jauni vai veci atbalsta modeļi.»

Kā pastāstījuši asociācijas dibināšanas iniciatori, paredzams, ka tuvākajā laikā tās biedru skaits varētu vēl krietni pieaugt, pārsniedzot desmit kultūras izdevumu. To vidū varētu būt tādi pazīstami kultūras mediji kā «Šiaures Atenai», «Naujasis Židinys-Aidai», «Artnews» un citi.

Asociācijai aicinātas pievienoties juridiskās personas, kas izdod periodiskos izdevumos, kuru saturā vismaz 80% no kopējā apjoma atvēlēti mākslinieciskajai jaunradei un profesionālās kultūras apcerei un analīzei.

Pēc laikraksta «Literatūra ir menas» galvenā redaktora Gīša Norvila teiktā, kultūras izdevumiem likušas apvienoties problēmas, kas saistītas ar finansējumu un izdevumu izplatīšanu.

Tikmēr izdevuma «Metai» galvenais redaktors Antans Šimkus izteicis cerību, ka asociācija pavērs izdevumiem iespēju «ne tik pašiem izdzīvot, bet arī iesaistīties vitāli svarīgā kultūras lauka nosargāšanā un kopšanā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu