Autovadītājiem jāuzmanās no izsvīdumiem, kas karstumā veidojas uz asfalta ceļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pie ilgstoši augstas gaisa temperatūras uzkarst autoceļu segums un atsevišķās vietās uz melnā seguma autoceļiem var veidoties svīduma vietas, savukārt ceļš var būt slidens, informēja VAS «Latvijas valsts ceļi» (LVC) pārstāvji.

Uzkarstot līdz temperatūrai, kas pārsniedz plus 50 grādus, melnā seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un sāk kust. Lai uzlabotu seguma virsmas saķeri un satiksmes drošību, svīduma vietas nepieciešams vienmērīgi nokaisīt ar smilti vai sīkām šķembām.

Lielākā izsvīdumu varbūtība ir uz tiem ceļiem, kuri ir sliktā tehniskajā stāvoklī un kur bedres tiek labotas ar bitumena emulsiju, norādīja LVC.

LVC aicina autovadītājus informēt par svīduma vietām uz valsts autoceļiem, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555. Šī informācija tiks operatīvi nodota ceļu uzturētājiem.

Kā ziņots, otrdien, 29.maijā, gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +27..+30 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies piekrastē. Līdz ar to otrdiena būs mēneša karstākā diena. Gaidāms lēns vējš un bezvējš, pēcpusdienā piekrastes novados būs jūras brīze, Vidzemē dominēs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu