«Latvijas pasta» apstrādāto ienākošo starptautisko sīkpaku skaits četros mēnešos audzis par 38%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

VAS «Latvijas pasts» apstrādāto ienākošo starptautisko sīkpaku skaits šogad pirmajos četros mēnešos palielinājies par 0,9 miljoniem vienību jeb 38%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2017.gadā, veidojot vairāk nekā 3,3 miljonus vienību, pavēstīja «Latvijas pasta» pārstāvji.

Tostarp aprīlī ienākošo starptautisko sīkpaku apmērs palielinājies par 52% salīdzinājumā ar 2017.gada aprīli.

Tāpat «Latvijas pastā» pavēstīja, ka kopš 2017.gada novembra «Latvijas pasts» nosūtījis 1,5 miljonus aicinājumu mobilo īsziņu formātā, informējot par vienkāršo pārrobežu sīkpaku saņemšanu pasta nodaļās. Šis pakalpojums attiecas uz interneta veikalu nereģistrētajiem sūtījumiem, kam sūtītājs norādījis precīzu adresāta mobilā tālruņa numuru un ko izmēra dēļ nav iespējams ievietot saņēmēja pastkastītē.

«Paātrinot vienkāršo pārrobežu sīkpaku piegādi, «Latvijas pasts» 2017.gada novembrī sāka mobilo īsziņu formāta aicinājumu piegādi par sūtījuma saņemšanu pasta nodaļās klientiem, uz kuru sūtījumiem norādīts precīzs saņēmēja mobilā tālruņa numurs un kurus izmēra dēļ nav iespējams ievietot adresāta pastkastītē. Iepriekš adresāti aicinājumus par šādiem sūtījumiem saņēma papīra veidā savās pastkastītēs,» informēja kompānijā.

Vienlaikus «Latvijas pasta» valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns uzsvēra, ka mobilo īsziņu aicinājumi par vienkāršu nereģistrētu sūtījumu saņemšanu ir pakalpojums, kuru «Latvijas pasta» klienti gaidīja jau iepriekš. «Mēs no savas puses esam pildījuši savu solījumu par e-aicinājumu ieviešanu, izsūtot jau 1,5 miljonus šādu īsziņu. Tagad strādājam pie nākamā efektivitātes un klientu servisa uzlabojumu posma - mobilajām īsziņām par reģistrētu sūtījumu saņemšanu,» viņš teica.

Vilcāns informēja - līdz ar izmaiņām regulējumā «Latvijas pasts» 2018.gadā sācis mobilās informēšanas mehānisma izstrādi arī attiecībā uz ierakstīto sūtījumu saņemšanu. Tā kā ierakstīto sūtījumu piegāde ir precīzi regulēta normatīvajos aktos ar noteiktām prasībām tās nodrošināšanā, nododot tos saņēmējam tieši rokās, arī informēšanas risinājums būs atšķirīgs un tā izveide - sarežģītāka. Mobilo aicinājumu sistēmas ieviešana arī par reģistrēto sūtījumu saņemšanu plānota 2018.gadā.

Lai mobilo aicinājumu sistēma par vienkāršo nereģistrēto starptautisko sūtījumu saņemšanu funkcionētu efektīvi, «Latvijas pasts» aicina visus klientus, kas noformē sūtījumus ārvalstu interneta iepirkšanās sistēmās, vienmēr norādīt pareizu mobilā tālruņa numuru.

«Latvijas pasts» nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. «Latvijas pasts» ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu