Austrālietis Pouerss triumfē slavenajās Indianapolisas 500 jūdžu autosacīkstēs

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / EPA

Austrālietis Vils Pouerss svētdien triumfēja leģendārajās Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs.

Līdz ar to 37 gadus vecais «Penske» komandas pārstāvis kļuvis par pirmo austrālieti, kurš uzvarējis «Indy 500» sacensībās.

Pouerss pie uzvaras tika karstos un sausos laikapstākļos, bet uzvaru viņš izcīnīja vien pašā sacensību noslēgumā, vadību pārņemdams tikai četrus apļus pirms beigām.

Iepriekš Pouerss Indianapolisas 500 jūdžu autosacīkstēs bija izcīnījis vienu otro vietu 2015.gadā, bet iepriekšējo desmit gadu laikā kopumā labāko desmitniekā bija iekļuvis piecas reizes.

«Ja godīgi, biju jau sācis ticēt, ka nekad neuzvarēšu šajās sacensībās,» pēc svētdienas sacīkšu finiša teica Pouerss.

Tikmēr otrais svētdien bija amerikānis Eds Kārpenters, kurš iepriekš bija uzvarējis kvalifikācijā un kopumā svētdien vadībā atradās 69 apļus. Trešais savukārt bija 2008.gada uzvarētājs Skots Diksons no Jaunzēlandes.

Neveiksmīgas sacensības tikmēr bija pagājušā gada uzvarētājam Takumam Sato no Japānas, kurš pēc sadursmes ar Džeimsu Deivisonu bija spiests izstāties jau 48.aplī.

Kopumā svētdienas sacensībās līdera maiņa notika 30 reizes.

Šogad šīs sacīkstes risinājās 102.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu