Filmas «Jelgava 94» komanda turpina filmēšanu Jelgavā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Producēšanas kompānija «Jura Podnieka studija» no 25. maija atgriežas Jelgavā, lai pabeigtu mākslas filmas «Jelgava 94» uzņemšanu, informē filmēšanas grupas pārstāve Ingrīda Nagle.

Filmēšana dažādos Jelgavas rajonos notiks līdz 2. jūnijam. Ņemot vērā scenārija uzstādījumu, iespējamas dažas neērtības, ko rada tehniskais transports un īslaicīga satiksmes un gājēju bloķēšana, kā arī papildu apgaismojuma, tehnikas un skaņas lietošana. Filmas veidotāji lūdz Jelgavas iedzīvotājus būt atsaucīgiem un saprotošiem pilsētai tik nozīmīgās mākslas filmas tapšanas procesā.

Filmēšana dažādās dienās notiks Mātera ielā 19, Kooperatīva ielā, Vārpu ielā, Atmodas ielā 86, Akadēmijas ielā 53 un Pasta ielā. Filmēšanas laikā ir paredzēts papildu apgaismojums, kā arī specefektu izmantošana, filmēšanas tehnika, sliedes, pacēlāji, spēļu transports, kā arī to laiku specifisko dekorāciju izvietošana, ielu nosaukumu maiņa, pilsētas gaismu kontrole. Pēc filmēšanas procesa visās vietās tiks atjaunots iepriekšējais stāvoklis.

«Jelgava 94»
«Jelgava 94» Foto: Publicitātes

Jau vēstīts, ka filma «Jelgava 94» būs ironisks un humoristisks pieaugšanas stāsts par identitātes meklējumiem 90. gadu Jelgavā. 1994. gads Jelgavā kļūst leģendārs nevis ar izbēgušajiem cietumniekiem, ne ar jauniešiem, kuri steidz pielūgt mirušo «Nirvana» solistu Kurtu Kobeinu, bet gan ar vietējās skolas devītās klases skolnieku Jāni - puiku, ar biezām brillēm, kurš cenšas būt neviena nepamanīts, lai netiktu aizskarts. Vienu dienu Jāņa klasē parādās jauna meitene - Kristīne, kura nezina, ka viņš ir bijis pats neievērojamākais, pats neinteresantākais skolas puisis, - tāpēc Jānis nolemj vismaz viņas acīs būt skarbākais un ievērojamākais metālists.

Viņam ir vajadzīgi īstie draugi, īstā mūzika un īstās drēbes. Bet, lai metāls plūstu asins vietā, ir jāspēlē grupā. Un, kad arī ar to nepietiek, Jānis nolemj meklēt jaunus draugus un jaunus ienaidniekus. Agrāk vai vēlāk mazā pilsētā viņi visi satiksies, un tad Jānim būs jāizvēlas, kurā pusē viņš īsti vēlas nostāties, jo izpatikt visiem var tikai dolārs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu