Teilors: Ostapenko spēlē tā kā vajag, nevis tā kā jūtas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko spēlē tā, kā tas ir vajadzīgs, nevis tā, kā tobrīd jūtas, tāpēc viņai ir pa spēkam izcīnīt lielas uzvaras, uzskata sportistes treneris austrālietis Deivids Teilors.

Pagājušā gada beigās Ostapenko sāka sadarbību ar pieredzējušo Austrālijas speciālistu Teiloru, kurš iepriekš strādājis ar tādām slavenām tenisistēm kā šveiciete Martina Hingisa, serbiete Ana Ivanoviča un austrāliete Samanta Stosura.

Jau šo svētdien sāksies Francijas atklātais tenisa čempionāts («French Open»), kurā pērn sensacionāli triumfēja Ostapenko. Līdz ar to Latvijas tenisistei jāaizstāv 2000 reitinga punkti. Ja šodien tie dzēstos, tad Ostapenko no 5. pozīcijas pasaules rangā atkāptos uz 11. vietu.

Teilors ir pārliecināts, ka pērn izcīnītais «Grand Slam» tituls nav nejaušība, jo Ostapenko augstākajā līmenī spēlēs vēl ilgi. «Domāju, ka vissvarīgākais viņas spēles stilā ir tas, ka viņa spēlē kā vajag, nevis kā jūtas,» portāls sport360.com citē treneri.

«Ja nervozē, tad nespēlē nervozi. Ja uzņem otro servi, tad uzbrūk, jo tā ir lielāka iespēja izcīnīt punktu, nevis paļaujas uz pretinieces kļūdu. Domāju, tās ir galvenās lietas, kāpēc viņa uzvarēja «French Open», - viņa spēlēja tā, kā tas bija vajadzīgs,» sacīja Teilors.

Ostapenko, pērn kļūstot par «French Open» čempioni, tobrīd pasaules rangā ieņēma 47. vietu. Turnīra finālā viņa pārspēja rumānieti Simonu Halepu, kura tobrīd reitingā ierindojās 4. pozīcijā, taču patlaban ir pasaules pirmā rakete.

«Lielāku cerību dēļ viņai turnīrs šogad būs nervozāks. Neviens necerēja, ka 50. spēlētāja pasaulē var uzvarēt «Grand Slam» turnīrā, tas notiek ļoti reti. Tomēr viņa ar to [psiholoģiju] tiek galā neticami labi,» atzīmēja treneris.

«Nekad neesmu trenējis kādu, kura būtu tik emocionāla,» piebilda Teilors. «Esmu secinājis, ka man viņai ir jādod vairāk brīvas vaļas, lai raksturs būtu tendēts pareizajā virzienā.»

Parīzē gaidāmais «French Open» pamatturnīrs risināsies no 27. maija līdz 10. jūnijam. Sacensību balvu fonds sasniedzis teju 40 miljonus eiro, kas ir lielākais turnīra vēsturē.

«French Open» dāmu vienspēļu pamatturnīram automātiski kvalificējušās abas vadošās Latvijas tenisistes - Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Jau vēstīts, ka Latvijas vīru vadošais tenisists Ernests Gulbis pārvarējis «French Open» kvalifikācijas pirmo kārtu. Ceturtdien viņam paredzēta otrās kārtas spēle. Lai iekļūtu pamatturnīrā, nepieciešams pārvarēt trīs kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu