Sievieti Lielbritānijā notiesā par nepilngadīgas meitas izdošanu piespiedu laulībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Tiesa Lielbritānijā trešdien piesprieda četru gadu un sešu mēnešu cietumsodu kādai sievietei, kura savu 17 gadus veco meitu aizveda uz Pakistānu, lai piespiedu kārtā apprecinātu, vēsta ASV medijs CNN.

Sieviete savai meitai stāstījusi, ka viņas brauc brīvdienās, tomēr, nonākot Pakistānā, jauniete tika piespiesta precēties ar kādu vīrieti, kas ir gandrīz divas reizes vecāks par viņu.

45 gadus vecajai sievietei ir vēl divi citi bērni.

Šonedēļ Birmingemas tiesa sievietei izvirzīja apsūdzības jaunietes maldināšanā ar mērķi iesaistīt fiktīvā laulībā. Tāpat sieviete tika apsūdzēta piespiedu laulību rīkošanā un nepatiesu liecību sniegšanā.

Šī ir pirmā reize, kad par šādiem pārkāpumiem ir izvirzītas apsūdzības pēc tam, kad upuris liecina pret savu ģimeni.

2014.gadā Lielbritānijā stājās spēkā likums pret piespiedu laulībām.

Lielbritānijas varas iestādes katru gadu saņem informāciju par gandrīz 1200 iespējamajiem piespiedu laulības gadījumiem. Amatpersonas gan uzsver, ka šī statistika neatspoguļo problēmas patiesos apmērus.

Notiesātā sieviete jau pirms vairākiem gadiem noslēgusi «līgumu» par savas meitas izprecināšanu minētajam vīrietim. Kad meitenei bija 13 gadi, viņa no šā vīrieša palika stāvoklī.

Pēc atgriešanās Lielbritānijā meitenei tika veikts aborts, un attiecīgās iestādes ārsts par notikušo paziņoja sociālajiem dienestiem.

Neilgi pirms jaunietes 18. dzimšanas dienas viņas māte ar viltu pierunāja meiteni atkal doties uz Pakistānu, lai pildītu noslēgto «līgumu».

Kā liecina ANO Starptautiskās Nodarbinātības organizācijas (ILO) dati, 2016.gadā piespiedu laulībās visā pasaulē bija «iesprostoti» 15,4 miljoni cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu