Jūrmalā Kūrorta svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 26. maijā, ar vērienīgu kultūras pasākumu programmu Jūrmalā tiks svinēti tradicionālie Kūrorta svētki, kas simbolizē vasaras sezonas sākšanos, informē Jūrmalas pašvaldības pārstāve Zanda Krastiņa.

Kūrorta svētku laikā būs iespējams apmeklēt lielāko Saldējuma festivālu Latvijā, vērot starptautiska cirka un deju teātra izrādes, ielu deju sacensības, piedalīties salsas un latino meistarklasēs, kā arī klausīties mūzikas grupas «Carnival Youth», «Labvēlīgais tips» un citu mūziķu un grupu koncertus. Svētku kulminācijā Majoru pludmalē uz lielās skatuves koncertēs leģendārā britu grupa «Smokie» un instrumentālās mūzikas grupa «Dagamba».

Šogad Kūrorta svētku pasākumi kopumā norisināsies sešās vietās gan pilsētā, gan pludmalē.

Dzintaru pludmalē notiks Saldējuma festivāls. Visas dienas garumā apmeklētāji kopā ar ģimeni un draugiem varēs baudīt saldējumus, desertus un kokteiļus no tādiem zīmoliem kā «Pols», «Ekselence», «Tio», «Kārums» un «Rasēns». Būs iespēja našķēties arī ar aukstajiem gardumiem no dažādiem Latvijas mājražotājiem un nobalsot par jaunā Jūrmalas saldējuma garšu. Šogad Saldējuma festivālu papildinās arī mūziķu priekšnesumi - uzstāsies pašmāju indie-rock grupa «Carnival Youth», dziedātājas Elza Rozentāle un Evilena Protektore, kā arī «MC orķestris».

Pludmalē, posmā no Dzintariem līdz Majoriem, visas dienas garumā priekšnesumus sniegs ielu dejotāji, kas starptautiskajās ielu deju sacensībās «Ghetto Dance Jurmala Battle» rādīs savu meistarību divās kategorijās - hip hop un popping. Dalībniekus vērtēs starptautiska ielu deju žūrija. Publiku iekustinās dīdžejs un bītmeikers K-EY no Jelgavas, bet pasākumu vadīs «Ghetto Dance» pamatlicējs un iedvesmotājs Tarass Leočko. Pludmalē notiks arī vienīgais šīs vasaras «Ghetto football» turnīrs.

Savukārt Dzintaru koncertzālē Kūrorta svētkos «Rīgas cirka skola» gan bērnus, gan pieaugušos aicinās iemācīties žonglēšanu ar lakatiņiem, šķīvīšiem vai bumbiņām. Starptautiska mākslinieku komanda ir izveidojusi laikmetīgā cirka izrādi «Karuseļu nakts». «Etta Ermini deju teātris» no Lielbritānijas apmeklētājus izklaidēs ar izrādi «Roadworks», kurā apvienota akrobātikas, breika, laikmetīgās dejas, cirka un teātra izrāžu elementi.

Horna dārzā muzicēs akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis, mūziķis un komponists Jēkabs Nīmanis kopā ar sitaminstrumentālistu Ernestu Mediņu, latviešu mūziķis «Chris Noah», grupas «Pacific K» un «Cotton Island», kā arī jaunā izpildītāja Tīna Šipkēvica.

Tradicionāli Kūrorta svētkos norisināsies arī svētku gājiens. Ik gadu tūkstošiem jūrmalnieku dodas pilsētas ielās, lai ar krāšņiem tērpiem un priekšnesumiem sveiktu pilsētas viesus. Gājiena dalībniekus Majoru pludmalē ar muzikāliem priekšnesumiem sagaidīs pašmāju grupa «Sudden Lights» un muzikālā apvienība «Labvēlīgais tips». Arī šogad atraktīvākais gājiena dalībnieku kolektīvs saņems tēlnieces Olgas Šilovas darināto ceļojošo Jūrmalas pilsētas kausu.

Pirmo reizi Kūrorta svētkos piedalīsies ārvalstu vēstniecības arī ārvalstu vēstniecības un pārstāvniecības no desmit valstīm - Kanādas, Francijas, Gruzijas, Ungārijas, Itālijas, Izraēlas, Moldovas, Zviedrijas, Uzbekistānas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kā arī Jūrmalas sadraudzības pilsētas - Palanga un Pērnava. Svētku viesi iepretim Dzintaru koncertzālei varēs pārbaudīt savas zināšanas konkursos un spēlēs, kā arī iepazīties ar valstu raksturīgajiem ēdieniem un dzērieniem, un mūziku.

Dzintaru un Majoru pludmalē visas dienas garumā paredzētas dažādas aktivitātes jauniešiem un ģimenēm ar bērniem. Uz lielās skatuves uzstāsies dīdžejs Enrike Fabregas no Kubas. Pludmalē varēs piedalīties arī deju meistarklasēs, kurās būs iespēja apgūt salsas, mambo, rumbas un citu deju pamatsoļus.

Smilšu mākslinieki pludmalē veidos lielformāta mākslas darbus no Jūrmalas smiltīm. Ikviens varēs piedalīties smilšu darbnīcās un izveidot savu mandalu, gleznu un citus darbus.

Dzintaru Mežaparkā ģimenes ar bērniem varēs sacensties domino spēlē, celt kluču torņus, kā arī izmēģināt un apgūt minigolfu, kornholu, trepju golfu un citas spēles.

Vakara noslēgumā gaidāma svētku uguņošana Majoru pludmalē.

Visos Jūrmalas Kūrorta svētku pasākumos ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu