Trampa znots atgūst augstākā līmeņa pielaidi valsts noslēpumam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

ASV prezidenta Donalda Trampa znots un padomnieks Džareds Kušners ir atguvis augstākā līmeņa pielaidi valsts noslēpumam, trešdien paziņoja par šo jautājumu informēta persona.

37 gadus vecais Kušners, kurš ir precējies ar Ivanku Trampu, bija zaudējis augstākā līmeņa pielaidi valsts noslēpumam februāra beigās.

Kušnera zaudētā pielaide visslepenākajai informācijai radīja nopietnas šaubas par viņa ietekmi Baltajā namā un par viņa spējām pildīt vidutāja lomu Tuvo Austrumu miera procesā.

Kušners spēlēja nozīmīgu lomu Trampa vēlēšanu kampaņā un viņa pārejas komandas sakaros ar ārvalstīm, kā arī bija viena no vadošajām personām centienos panākt miera līgumu starp Izraēlu un palestīniešiem. Kušners arī ierosinājis pastiprināt Vašingtonas atbalstu Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu valdībai.

Kušnera advokāts Eibs Louels trešdien apstiprināja, ka viņa klients ir pabeidzis augstākā līmeņa pielaides valsts noslēpumam atgūšanas procesu.

«Viņa pieteikums tika pienācīgi iesniegts, to izskatīja karjeras ierēdņi, un tas izgāja normālo procesu,» teica Louels.

«Pabeidzis šos procesus, Kušners paredz turpināt darbu, ko prezidents ir lūdzis viņam darīt,» sacīja Kušnera advokāts.

Baltā nama personāla vadītājs Džons Kelijs bija licis veikt izmaiņas pielaides sistēmā pēc tam, kad cits prezidenta palīgs Robs Porters mēnešiem ilgi bija strādājis bez pilnīgas pielaides saistībā ar apgalvojumiem, ka viņš ļaunprātīgi izmantojis savas bijušās sievas.

CNN februārī ziņoja, ka īpašais prokurors Roberts Millers, kurš izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā, izskatīja Kušnera centienus ārzemēs iegūt finansējumu savai firmai. Millers interesējās par Kušnera darbību pārejas komandā pēc Trampa uzvaras vēlēšanās 2016.gada novembrī.

Millera komanda koncentrējās uz Kušnera centieniem iegūt finansējumu viņa vadītās kompānijas «Kushner Companies» nekustamo īpašumu projektam Ņujorkā, ziņoja CNN, atsaucoties uz avotiem, kas informēti par izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu