Rīgā veidos rūpnieciskas apbūves platību Podragā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Rīgā, Podragā, tiks veidota rūpnieciskas apbūves platība, paredz šodien Rīgas domē apstiprinātais lokālplānojums.

Lokālplānojuma izstrādes mērķis bija izstrādāt risinājumus teritorijas attīstībai, mainot teritorijas atļauto izmantošanu no centru apbūves teritorijas uz rūpnieciskās apbūves teritoriju atbilstoši Ministru kabineta noteikumu funkcionālo zonu iedalījumam, radot priekšnoteikumus lielas teritorijas ilgtspējīgai attīstībai, nodrošinot tās daudzfunkcionālu izmantošanu un sniedzot attīstības iespējas industriālo teritoriju attīstības projektiem ar plašu pakalpojumu spektru.

Lokālplānojuma izstrādes laikā veikta teritorijas ģeotehniskā izpēte, transporta izpēte un saņemti AS «Sadales tīkls» tehniskie noteikumi pieslēguma ierīkošanai šajā teritorijā. Saskaņā ar Vides pārraudzības valsts biroja lēmumu ir izstrādāts stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējums un saņemts pozitīvs atzinums.

Lokālplānojuma teritorijā ir noteikts rūpnieciskās apbūves teritorijas funkcionālais zonējums, kur galvenie izmantošanas veidi ir vieglās rūpniecības uzņēmumu apbūve, noliktavu apbūve, inženiertehniskā un transporta infrastruktūra, lidostu un ostu apbūve, bet papildizmantošana - biroju ēku, tirdzniecības un pakalpojumu objektu apbūve.

Podrags ir Rīgas Kurzemes priekšpilsētas daļa Daugavas kreisajā krastā Spilves apkaimē, kur savulaik darbojusies «Rīgas cementfabrika» un fabrika «Šīferis».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu