«Nē» ceptiem kartupeļiem un saldumiem jeb kā nedēļā zaudēt puskilogramu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jau šovakar STV Pirmā! raidījuma «Ievas jaunās pārvērtības» skatītāji būs liecinieki, kā vizuālas pārvērtības piedzīvos četru bērnu māmiņa Evija. Līdz ar pārmaiņām matu griezumā un apģērbā Evija būs gatava īpaši piestrādāt arī pie auguma aprisēm un, gatavojoties pludmales sezonai, labprāt atbrīvotos no pāris liekajiem kilogramiem.

Palīdzīgu roku mērķa sasniegšanai sievietei sniegs sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore, kura, analizējot Evijas ēdienkarti un ikdienas ieradumus, neskoposies ar vērtīgiem padomiem, kā samazināt ķermeņa svaru.

Lai svars mainītos vēlamajā virzienā, noteikti rūpīgi jāseko līdzi tam, kas tiek lietots uzturā. Evija īpaši iecienījusi žāvētu apceptu gaļu, bet vakaros mīl notiesāt pat pusi šokolādes vai vairākas konfektes. Tāpat sieviete mēdz sevi palutināt ar ceptiem kartupelīšiem, taču, uzzinot, ka vārītā kartupelī ir aptuveni 70 kaloriju, iepretim kartupeļiem frī, kuru uzturvērtība var būt pat 500 kaloriju, Evija bija gatava no šā ieraduma atteikties.

Tiem, kuri uzturā lieto maz šķidruma, Liene Sondore iesaka neaizrauties ar augļu sulu dzeršanu. Tā vietā eksperte mudina priekšroku dot ūdenim, kuru vēlams dzert pirms katras ēdienreizes. Savukārt iecienītās sulas vietā izvēlēties apēst kādu augli. Lai precīzāk sekotu līdzi ēdienkartei, uztura speciāliste iesaka veidot īpašu uztura dienasgrāmatu, kurā piefiksēt dienas laikā apēsto, bet nedēļas beigās izvērtēt, no kuriem produktiem būtu vēlams atteikties. Tāpat Liene Sondore aicina neaizmirst uztura «zelta likumu» un pusi maltītes atvēlēt dārzeņiem, dienā uzņemot 500 līdz 600 gramu šos vērtīgo produktu. Taču augļus, kuri satur fruktozi, uzturā lietot uz pusi mazāk – dienā apēdot ne vairāk kā 200 līdz 300 gramu. Eksperte aicina īpaši sekot līdzi tam, lai uzturs tiktu papildināts arī ar olbaltumvielām, jo īpaši vājpiena biezpienu, sieru un olām. «Nevaram gaidīt ātru rezultātu, un te nepalīdzēs neviena brīnumu diēta. Vēlamais svara rezultāts ir zaudēts puskilograms nedēļā. Taču, iespējams, papildinot ēdienkarti ar 500 gramiem dārzeņu un sākot dzert vairāk šķidruma, vielmaiņas process tiks paātrināts,» «Ievas jauno pārvērtību» dalībniecei padomu sniedz uztura speciāliste.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu