Parīzē protestu laikā izceļas nekārtības: 8 cilvēki ievainoti un 20 aizturēti

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Parīzē otrdien notikušo protestu laikā izcēlās sadursmes starp maskējušos jauniešu grupām un policiju, kuru gaitā tika viegli ievainoti astoņi cilvēki, tai skaitā divi policisti, un policija aizturēja 20 cilvēkus.

Sabiedriskā sektora darbinieku arodbiedrība pēcpusdienā rīkoja protesta gājienu, bet tā priekšgalā vietu ieņēma apmēram 200 jauniešu, no kuriem daudzi bija aizseguši sejas ar slēpotāju maskām.

Daži no šiem jauniešiem izsita veikalu logus un apmētāja ar dažādiem priekšmetiem policistus, kuri lietoja asaru gāzi un stekus viņu izklīdināšanai.

Arodbiedrības protesta dalībnieki bija spiesti apturēt gājienu, līdz nekārtības beidzās. Viņi sasniedza gājiena beigu punktu Nācijas laukumā Parīzes austrumos, kur daži demonstranti sadedzināja milzīgu papjēmašē lelli Francijas prezidenta Emanuela Makrona veidolā.

Kad gājiens izklīda, vairāki desmiti cilvēku iegāja kādā vidusskolā, bet policija iejaucās, lai izbeigtu improvizēto ēkas ieņemšanu, un evakuēja cilvēkus no skolas telpām.

Francijas sabiedriskajā sektorā strādājošie otrdien pievienojās streikojošajiem dzelzceļniekiem, lai protestētu pret prezidenta Emanuela Makrona ierosinātajām reformām.

Sabiedriskā sektora reformas, kuras plānots īstenot nākamgad, paredz plašāku līgumdarbinieku izmantošanu un līdz 2022.gadam likvidēt 120 000 no pašreizējiem 5,6 miljoniem darbavietu.

Daudzi civildienesta ierēdņi baidās pazaudēt savu īpašo statusu un šobrīd līdz mūža beigām garantētās darbavietas, kā tas šobrīd jau notiek ar tiem, kurus no jauna pieņem darbā valsts dzelzceļa uzņēmumā SNCF.

Šis sabiedriskā sektora streiks ir jau trešais kopš Makrona nākšanas pie varas 2017.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu