ES nolemj sākt brīvās tirdzniecības sarunas ar Austrāliju un Jaunzēlandi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis otrdien nolēma sākt brīvās tirdzniecības sarunas ar Austrāliju un Jaunzēlandi.

«Šodienas lēmums sākt tirdzniecības sarunas ar Austrāliju un Jaunzēlandi (..) atgādina pasaulei par ES uzticību atklātībai, brīvajai tirdzniecībai un globālajai sadarbībai,» uzsvēra ES prezidējošās valsts Bulgārijas ekonomikas ministrs Emīls Karanikolovs.

Lai kliedētu bažas, ka ES tirgu varētu pārplūdināt Austrālijas un Jaunzēlandes gaļas un piena produkti, ES norādījusi, ka līgumi par brīvo tirdzniecību ar šīm valstīm galvenokārt attieksies uz rūpniecību, nevis lauksaimniecību.

ES tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrema uzsvērusi, ka «šo sarunu sākšana starp līdzīgi domājošiem partneriem ir zīmīga laikā, kad daudzi izvēlas vieglo protekcionisma ceļu», tādējādi norādot uz ASV prezidenta Donalda Trampa politiku ārējās tirdzniecības jomā.

Lēmums par brīvās tirdzniecības sarunu sākšanu ar Austrāliju un Jaunzēlandi tika pieņemts ES dalībvalstu par tirdzniecību atbildīgo ministru sanāksmē Briselē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu