Latvija izveido diplomātiskās attiecības ar Nauru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ņujorkā otrdien parakstīts kopīgs komunikē, ar kuru nodibinātas Latvijas un Nauru un diplomātiskās attiecības, portāls TVNET uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Komunikē Latvijas vārdā parakstīja ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Jānis Mažeiks, Nauru vārdā - vēstniece, pastāvīgā pārstāve ANO Marlēne Mozesa (Marlene Moses).

Vēstnieki pauda gandarījumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu, kas sekmēs divpusējo sadarbību un sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. Sarunas laikā tika apspriestas iespējas veicināt divpusējo sadarbību ekonomiskajā jomā. Pārrunājot abu valstu prioritātes ANO, tika skarti pašreizējie reformu procesi, ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešana un klimata pārmaiņu ietekme uz Klusā okeāna reģiona salu valstīm.

Nauru ir parlamentāra republika Mikronēzijā, Klusajā okeānā, kas ieguva neatkarību no Apvienotās Karalistes 1968. gadā. Nauru ir viena no pasaules mazākajām neatkarīgajām valstīm – salas platība ir 21 kvadrātkilometrs, un to apdzīvo nedaudz vairāk kā deviņi tūkstoši iedzīvotāju.

Latvijai ir diplomātiskās attiecības ar 186 ANO dalībvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu