Miljardieru skaits pasaulē piedzīvojis rekordlielu pieaugumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušajā gadā pasaulē bija 2754 cilvēki, kuru turība pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru, un tas ir 14,9% vairāk nekā pagājušajā gadā, liecina konsultāciju uzņēmuma «Wealth-X» apkopotie dati.

Miljardieru skaits pasaulē pērn palielinājās par 357, kas ir rekordliels skaits, vēsta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Pasaules miljardieru kopējā īpašumu vērtība pērn sasniedza 9,2 triljonus ASV dolāru, kas ir par 24% vairāk nekā 2016.gadā.

Kā norāda «Wealth-X», bagātāko pasaules iedzīvotāju turības pieaugums pērn galvenokārt skaidrojams ar pozitīvo virzību pasaules ekonomikā un labajiem rezultātiem fondu tirgos.

Tikmēr desmit bagātāko pasaules iedzīvotāju īpašumu kopējā vērtībā pārsniedz 660 miljardus dolāru.

Par pasaules bagātāko cilvēku uzskatāms ASV interneta tirdzniecības giganta «Amazon» dibinātājs Džefs Bezoss – viņa īpašumu vērtība 2017.gadā veidoja 133 miljardus dolāru.

Visvairāk – 680 miljardieru – ir ASV. To skaits gada laikā palielinājās par 10%.

Kā liecina «Wealth-X» dati, no pasaules miljardiem 321 ir sieviete, bet pārējie – vīrieši. Sievietes veido 11,7% no kopējā miljardieru skaita.

Sieviešu miljardieru skaits 20117.gadā palielinājās par 18%, bet vīriešu miljardieru skaits uzrādīja pieaugumu 14% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu