Aivars Leimanis Horvātijā iestudējis baleta izrādi «Korsārs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: foto no Aivara Leimaņa personīgā arhīva

Latvijas Nacionālā baleta (LNB) mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis Horvātijas Nacionālā teātra Splitā baletā iestudējis Ādolfa Adāna izrādi «Korsārs», informē Latvijas Nacionālās operas un baleta pārstāve Irbe Treile.

Jauniestudējuma radošajā komandā iesaistījies arī muzikālais vadītājs Hadri Zlodre, scenogrāfs Huans Giljermo Nova, kostīmu mākslinieks Luka Dallalpi, kā arī horeogrāfa asistentes Aiša Sila un Elza Leimane.

«Balstoties Mariusa Petipā horeogrāfijā, Leimanis baletu «Korsārs» īstenojis kā dzīvās gleznas, kas veiksmīgi kalpo kā grods rāmis solistu sniegumam. Gan estētiski priecējošos ziedu vijumus, gan arī zobenus korsāru rokās, kas radīja aizraujošu ritmisku efektu, precīzi iekļaujoties mūzikā, Leimanis vienmēr izmanto pēc būtības un nelaupot pārsteigumu skatītājiem,» recenzijā par iestudējumu rakstījis laikraksts «Slobodna Dalmacija».

Šo pašu izrādi Leimanis iepriekš iestudējis gan Latvijas Nacionālajā baletā, gan Slovēnijas Nacionālā teātra Mariborā baletā. Latvijā iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 2003. gadā, un tā viesizrādes notikušas Francijā, Spānijā, Portugālē, Horvātijā, Igaunijā, Itālijā un Maskavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu