Pārsūdzētā Vladimira Lindermana lieta tiks skatīta 21. maijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pārsūdzētā lieta par par prokrieviskā aktīvista Vladimira Lindermana apcietināšanu tiks skatīta Rīgas apgabaltiesā 21. maijā pulksten 15:00, portālu TVNET informēja Lindermana advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Kā ziņots iepriekš, advokāte pārsūdzējusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu par apcietinājuma piemērošanu viņas klientam.

Tāpat Kvjatkovska informēja, ka iesniegtā sūdzība Ģenerālprokuratūrā par fiziska spēka nepamatotu lietošanu Lindermana aizturēšanā ir pārsūtīta Drošības policijas priekšniekam Normundam Mežvietam izskatīšanai no viņa puses, taču atbilde joprojām nav saņemta. Lai arī Lindermanam traumas aizturēšanas laikā netika nodarītas, izvēlētā metode, pēc aizstāvības domām, nav bijusi pamatota.

Vēstīts, ka Lindermanu tiesa pēc DP lūguma apcietināja pagājušā nedēļā. DP viņu tur aizdomās pēc Krimināllikuma panta par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu. Tāpat viņam inkriminē darbību, kas vērsta pret Latvijas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu. Viņš tiek turēts aizdomās arī par masu nekārtību organizēšanu.

Lindermans tika aizturēts saistībā ar uzrunu 31.martā notikušajā LKS un «Krievu skolu atbalsta štāba» rīkotajā pasākumā ar nosaukumu «Vislatvijas vecāku sapulce», kurā viņš uzstājies pret izglītības krievu valodā likvidēšanu.

18.aprīlī DP sākts kriminālprocess, jo policijai ir aizdomas par iespējamām prettiesiskām darbībām 31.martā notikušās «Vislatvijas vecāku sapulces» laikā. Šīs sanāksmes deklarētais mērķis bija vērsties pret plānoto pakāpenisko pāreju uz latviešu mācību valodu vispārējās izglītības iestādēs, un to faktiski organizēja LKS, iepriekš informēja DP.

Kriminālprocess sākts pēc noziedzīgu nodarījumu pazīmēm, par kuriem kriminālatbildība paredzēta Krimināllikuma desmitajā nodaļā «Par noziegumiem pret valsti», kā arī citu noziedzīgu nodarījumu pazīmēm.

DP kriminālprocess sākts, «lai novērstu iespējamu mēģinājumu šķietami leģitīmu darbību aizsegā veikt prettiesiskas darbības vai sasniegt prettiesisku mērķi, kā arī ievērojot apstākli, ka DP iegūtās ziņas iespējams pārbaudīt tikai ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm».

Sāktajā kriminālprocesā DP vērtēs arī iespējamas prettiesiskas darbības 1.maijā Rīgā notikušā gājiena laikā, kuru arī organizēja LKS pārstāvji. Kriminālprocesā iesaistīta arī LKS līdere Tatjana Ždanoka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu