Eksperti: Pazudušo Malaizijas lidmašīnu pilots, visticamāk, nogāza apzināti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aviācijas eksperti ir pārliecināti, ka noskaidrojuši, kas notika ar 2014. gada martā mistiski pazudušo Malaizijas reisu MH370, vēsta izdevums «60 Minutes Australia».

Pēc vairāk nekā četriem gadiem, kopš ceļā no Malaizijas uz Ķīnu pazuda lidmašīna ar 227 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem, eksperti izvirzījuši teoriju, ka lidaparātu, visticamāk, apzināti nogāzis tā pilots Zaharijs Ahmads Šahs.

Pie šāda secinājuma nonāca neatkarīga komanda ar aviācijas ekspertiem, tomēr, lai arī šis paziņojums pagaidām nav oficiāls, pamats tam ir, jo 2016. gadā tika noskaidrots, ka Šahs apzināti plānojis mainīt lidmašīnas kursu.

Kā vēsta «CBS News», kāds pētnieku komandas loceklis izmantoja militāru radaru, lai precīzi rekonstruētu lidaparāta kursu. Viņš atklāja, ka lidaparāts nolidoja gar Malaizijas un Taizemes robežu, kas ir efektīva taktika, lai izvairītos no radariem. Turklāt viņš noskaidroja, ka lidaparāts lidojis netālu no pilsētas Malaizijā, kurā Šahs dzīvoja.

«Viņš sevi nonāvēja. Par nelaimi, nāvē viņš parāva arī visus citus, kas atradās lidmašīnā,» teica kanādiešu aviokatastrofu eksperts Lerijs Venss (Larry Vanc).

Tomēr būtu jāatceras, ka šo ekspertu viedoklis nav oficiāls un balstās tikai uz nepierādītām hipotēzēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu