Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā ievēl Latvijas Kultūras akadēmijas rektori Muktupāvelu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela
Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela Foto: Zane Bitere/LETA

Piecus mēnešus pēc līdzšinējā Rektoru padomes priekšsēdētāja Arvīda Barševska pārvēlēšanas šodien organizācijas vadībā ievēlēta Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela, aģentūrai LETA apstiprināja Barševskis.

Rektoru padomes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti - Muktupāvela un Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribickis. Muktupāvela aizklātā balsojumā amatā ievēlēta ar dažu balsu pārsvaru.

Līdz šim Barševskis bija Daugavpils Universitātes rektors, taču kopš šī gada aprīļa, beidzoties viņa otrajam jeb maksimālajam rektora amata termiņam, augstskolas rektora amatā ievēlēta un Ministru kabinetā apstiprināta Irēna Kokina. Šī iemesla dēļ bija nepieciešams pārvēlēt Rektoru padomes vadītāju.

Barševskis Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts piecas reizes pēc kārtas, pēdējā reizē tiekot pārvēlētam šī gada janvārī, savukārt jau februārī notika jauna Daugavpils Universitātes rektora vēlēšanas. Līdz ar to bija radusies situācija, kad Rektoru padomi vadīja persona, kas pati nav rektors.

Muktupāvela par padomes priekšsēdētāja amata pretendenti tika izvirzīta arī janvāra vēlēšanās, taču toreiz padome lēma vēl uz laiku organizācijas vadības grožus uzticēt Barševskim. Muktupāvelai savukārt tika nodrošinātas pilnvaras pārstāvēt Rektoru padomi.

Padomes vadītājs tiek pārvēlēts ik pēc diviem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu