Izraēla veikusi uzlidojumu «Hamas» mērķiem Gazas joslā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēla ceturtdien paziņoja, ka tā aizvadītajā naktī Gazas joslā veikusi uzlidojumu palestīniešu anklāvā valdošās kustības «Hamas» mērķiem, kad no Gazas joslas uz Izraēlu raidīti šāvieni, kas bijuši vērsti pret izraēliešu karavīriem un nodarījuši bojājumus kādai ēkai.

«Izraēlas armija Gazas joslas ziemeļos trāpīja mērķiem, kas pieder «Hamas», arī teroristu infrastruktūrai un bruņojuma ražošanas objektiem,» teikts armijas paziņojumā.

Kā apliecināja avoti palestīniešu drošības struktūrās, uzbrukuma mērķis bijusi «Hamas» bāze, tomēr šobrīd nav ziņu, ka triecienā kāds būtu cietis.

Trešdien Izraēlas tanki raidīja šāviņus uz «Hamas» pozīcijām, kad no Gazas joslas bija raidītas lodes uz Izraēlas karavīriem, turklāt šāviņi trāpījuši kādai ēkai Sderotā.

Gazas joslā protestos līdzās robežai ar Izraēlu septiņu nedēļu laikā nogalināti vairāk nekā 100 palestīniešu, lielākajai daļai dzīvību laupījušas Izraēlas snaiperu lodes.

Protestētāji pieprasa tiesības atgriezties dzimtajās zemēs, kas tagad atrodas Izraēlas teritorijā.

Mūsdienās Gazas joslā dzīvo aptuveni divi miljoni palestīniešu. To lielākā daļa ir palestīniešu bēgļi, kas 1948.gadā devās bēgļu gaitās no teritorijām, kas mūsdienās atrodas Izraēlas sastāvā, kā arī viņu pēcteči.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu