Mormoņi: Vientulība ir tikpat kaitīga cik 15 cigaretes dienā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vientulība un sociālā izolācija var apdraudēt cilvēka veselību nopietnāk, nekā tiek uzskatīts. Amerikas psihologi pētījumā noskaidrojuši, ka aptuveni 42 miljoni ASV pieaugušo iedzīvotāju, kuri ir vecāki par 45 gadiem, cieš no hroniskas vientulības. Savukārt citā pētījumā mormoņu universitātes pētnieki vientulību salīdzinājuši ar 15 cigarešu izsmēķēšanu dienā.

Pētījumu veica Brigama Janga mormoņu universitātes zinātnieki, lai pierādītu vientulības nenovērtēto kaitīgumu. Pētījumā tika iekļauti dati, kas tika savākti no iepriekš veiktajiem pētījumiem.

Pētījums (Angļu val.)

Pētījuma autore Džulianna Holta-Lundsteda (Julianne Holt-Lunstad) atklāja, ka vientulība ir tikpat nopietna problēma kā, piemēram, pārmērīgs liekais svars. Pētniece skaidroja, ka sociālās attiecības būtu jāuztver daudz nopietnāk, jo vientulība ne pie kā laba nenovedīs. Pētījumā arī skaidrots, ka socializēšanās par 50 procentiem samazina risku piedzīvot pāragru nāvi.

Pētniece ir pārliecināta, ka vieglākais ceļš, kā cīnīties ar vientulību, ir cenšanās vienmēr būt ar kādu kopā, jo tādā veidā samazinās vientuļā cilvēka stresa līmenis, kā arī palielinās entuziasms rūpēties par savu veselību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu