Itālijas valdības vienošanās projektā ierosināta atteikšanās no eiro

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LEONHARD FOEGER / REUTERS

Atteikšanās eiro, jaunas sarunas par Eiropas Savienības (ES) līgumiem un Itālijas 250 miljardu eiro norakstīšana ir daži no soļiem, kas paredzēti populistu Pieczvaigžņu kustības (M5S) un labējās Ziemeļu līgas koalīcijas valdības vienošanās projektā, kas publicēts izdevumā «Huffington Post».

Tiesa gan, paziņojumā M5S un Ziemeļu līga jau norādījušas, ka šis projekts, kas datēts ar pirmdienu, tagad jau esot «novecojis» un kopš tā rašanās tajā esot veiktas «būtiskas modifikācijas».

39 lappušu dokumentā paredzēts īstenot «juridiskus un ekonomiskus pasākumus, kas ļautu ES dalībvalstīm pamest vienoto valūtu un atgūt monetāro suverenitāti».

Citos priekšlikumos paredzēta iespēja aicināt Eiropas Centrālo banku norakstīt 250 miljardu dolāru lielo Itālijas parādu, kā arī pausts aicinājums risināt «jaunas sarunas» par ES līgumiem.

Ir jāizveido «izlīguma komiteja», kas būtu paralēla valdībai un kas būtu atbildīga par atšķirību risināšanu abu stipri dažādo politisko spēku starpā, teikts dokumentā.

Vienošanās projekta parādīšanās izraisīja palšu rezonansi medijos, kur žurnālisti un eksperti kritizēja tās naivumu.

M5S un Ziemeļu līga jau distancējušās no šīs vienošanās versijas, norādot, ka daži tās elementi esot «būtiski mainīti» un ka partijas nolēmušas «neapšaubīt vienotās valūtas nākotni» Itālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu