Diskutēs par kvalitatīvu arhitektūru un cilvēka nozīmi apkārtējās vides veidošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

16. maijā plkst. 17.30 Latvijas Arhitektu savienības namā norisināsies publiska diskusija «Vai laba arhitektūra ir nepieciešamība?» Sarunā piedalīsies vairāki profesijas vadošie speciālisti un tās laikā apspriedīs to, kāda ir laba, kvalitatīva un kultūrvidei atbilstoša arhitektūra, un kāda ir ikviena cilvēka nozīme apkārtējās vides veidošanā. Diskusija ir publiska, un to aicināts apmeklēt ikviens interesents.

Sarunā piedalīsies pieredzes bagāti arhitektūras un citu ar arhitektūru cieši saistītu nozaru pārstāvji – arhitekts un Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018 Atlases žūrijas dalībnieks un arhitektu biroja «Gaiss» vadītājs Kārlis Melzobs, arhitekte, Rīgas pilsētas būvvaldes Arhitektūras pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja Lolita Sarma, ekonomists Pēteris Strautiņš, arhitekts un arhitektu biroja «Didrihsons arhitekti» vaditājs Gatis Didrihsons un dizaineris un šī gada Dizaina balvas laureātu pārstāvis Edgars Zvirgzdiņš. Diskusiju moderēs arhitekts Vents Vīnbergs.

Arhitektūras nedēļas un «Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018» vienojošā tēma ir būvkultūra (baukultur). Būvkultūras idejas pamatā ir diskusija par to, kādēļ nepieciešama laba, kvalitatīva un kultūrvidei atbilstoša arhitektūra, un kāda ir ikviena cilvēka nozīme apkārtējās vides veidošanā. Arhitektūras nedēļas ietvaros rīkotās diskusijas mērķis ir aktualizēt jautājumus, kas svarīgi ne tikai arhitektiem, bet visai sabiedrībai un skar nozares, pilsētvides un iedzīvotāju ikdienu. Notikums ir pieejams visiem interesentiem bez ieejas maksas. Lūdzam ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots.

Diskusiju organizē Latvijas Arhitektu savienība kā vienu no «Latvijas Arhitektūras gada balvas 2018» ietvaros rīkotajiem Arhitektūras nedēļas pasākumiem. Sarunu būs iespējams noskatīties arī tiešraidē Latvijas Arhitektu savienības Facebook lapā.

Par Latvijas Arhitektūras gada balvu

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionāls arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Tas ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju. Latvijas Arhitektūras gada balvas Partneris – Krassky.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu