Kanāda uzveic Vāciju; Baltkrievijas hokejisti no elites atvadās bez uzvarām

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules hokeja čempionātā Dānijā otrdien Herningā pamatturnīra noslēdzošajā spēļu dienā Kanādas izlase ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Vācijas valstsvienību, nodrošinot 3. vietu B apakšgrupā. Savukārt Baltkrievijas hokejisti piekāpās Slovākijai un atvadījās no elites divīzijas ar 7 zaudējumiem 7 mačos.

Kanādieši vairs nevar pacelties augstāk vai nokrist zemāk B apakšgrupas kopvērtējumā. Tas nozīmē, ka Kanādai ceturtdaļfinālā pretī stāsies Krievijas vai Zviedrijas valstsvienības, kuras ir A grupas favorītes un otrdien aizvadīs savstarpējo spēli.

Spēlē pret Vāciju Kanāda guva pa vieniem vārtiem katrā trešdaļā. Pirmajā spēles nogrieznī rezultātu atklāja Breidens Šens, bet otrajā pārsvaru dubultoja Raiens Ņūdžents-Hopkinss.

Pēdējā periodā Taisons Džosts iemeta trešo ripu pretinieku vārtos un palīdzēja nodrošināt savai komandai trešo vietu B apakšgrupā.

Otrdien plkst.21.15 izšķirošo spēli B grupā aizvadīs arī Latvijas izlase, kam nepieciešama jebkāda uzvara pret mājinieci Dāniju, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Pretēja iznākuma gadījumā izslēgšanas spēlēs tiks dāņi.

Pirms tam šīs apakšgrupas mačā Somijas izlase ar rezultātu 6:2 (2:0, 1:0, 3:2), pārspēja ASV, nodrošinot uzvaru B apakšgrupā.

Savukārt A apakšgrupā Slovākija ar 7:4 (2:0, 0:2, 5:2) pārspēja Baltkrieviju.

Pirmajā trešdaļā slovāki guva divus vārtus, ar precīziem metieniem izceļoties Martinam Bakošam un Tomāšam Jurco. Savukārt otrajā periodā baltkrievi atbildēja ar tikpat vārtiem, kad pretinieku vārtsargu pārspēja Aleksandrs Kitarovs un Čārlzs Linglets.

Trešajā trešdaļā abas komandas nodemonstrēja ļoti rezultatīvu sniegumu. Vispirms Bakošs guva savus otros vārtus spēlē, tad Jevgēņijs Koviršins panāca izlīdzinājumu baltkrieviem, bet Pāvels Vorobejs pirmo reizi spēlē Baltkrieviju izvirzīja vadībā.

Slovākija gan turpināja uzbrukt un, pateicoties Jurco vārtiem, rezultāts atkal bija neizšķirts. Mača izskaņā gan spēcīgāki izrādījās slovāki, kas svinēja uzvaru spēlē, jo ar trim vārtiem izskaņā izcēlās Mareks Hovorka, Mareks Daloga un Mihals Krištofs.

Slovākijas izlasē ar piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Ladislavs Naģs.

A grupā pēdējo maču plkst.21.15 aizvadīs Krievijas un Zviedrijas izlases, noskaidrojot pirmās vietas īpašnieci grupā.

Pirms tam otrdien Šveice ar rezultātu 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) apspēlēja Franciju, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Pirms pēdējām divām spēlēm abās grupās zināms, ka Somija ceturtdaļfinālā spēkosies ar Šveici, bet ASV mērosies spēkiem ar Čehiju. Latvijas un Dānijas pāra uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar Zviedrijas un Krievijas spēles uzvarētāju, bet Kanāda spēlēs pret šī dueļa zaudētāju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu