ASV māte paglābj piecgadīgo meitu no lāča ķetnām

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas nogalē Kolorādo štatā, ASV, lācis uzbrucis piecgadīgai meitenei, sagrābis viņu un sācis vilkt prom. Pateicoties mātes drosmei un ātrajai reakcijai, meitenīti izdevās glābt, taču savainojumi bija visai smagi - viņai nācies uzlikt 77 šuves, vēsta aģentūra AP.

Māte atbildīgajiem dienestiem pastāstīja, ka meitene agrā svētdienas rītā esot izgājusi ārā pagalmā, jo dzirdējusi laukā skaņas un nospriedusi, ka tās izdod suns. Drīz pēc tam māte izdzirdēja meitenes kliedzienus. Izskrējusi laukā, viņa ieraudzīja, ka melns lācis velk prom viņas piecgadīgo meitu. Māte sāka kliegt uz dzīvnieku, un tas meiteni atlaida.

«Pirms Māmiņdienas rītā uzlēca saule, viņa bija piemērs mātes mīlestībai un drosmei. Pateicoties viņas rīcībai, viņas bērns šodien ir ar mums,» sacīja Kolorādo parku un savvaļas dienesta reģionālais menedžeris Dž.T.Romacke.

Bērnu ķirurgs Čārlzs Bro jaunākais svētdien sacīja, ka lācis esot savainojis meitenei muguru, taču laimīgā kārtā iekšējie orgāni un kauli palikuši neskarti. «Viņai no muguras izrauts gabals un vēl daži mazāki no kājas,» meitenes tēvs saka pirmdien publiskotajā zvanā glābšanas dienestam.

Ārsti norāda, ka meitene «ļoti labi atveseļojas», vēsta AP.

Tiek uzskatīts, ka apmēram divus gadus vecais lāču tēviņš svētdienas naktī nošauts nepilna kilometra attālumā no mājas, kur notika uzbrukums meitenei.

Lai arī tuksnešainais reģions nav tipiska lāču dzīves vide, šie dzīvnieki tur tomēr noverami diezgan bieži. Kolorādo mīt apmēram 17 000 līdz 20 000 lāču. Amatpersonas uzskata, ka lācis ziemas guļu pārlaidis netālu no incidenta vietas un bija pieradis, ka māju tuvumā, atkritumu tvertnēs un lauksaimniecību apkaimē viegli var atrast ēdienu.

Pēc uzbrukuma amatpersonas lūgušas vietējos iedzīvotājus neatstāt pārtiku brīvi pieejamās vietās un izmantot atkritumu tvertnes, ko lāči nespēj atvērt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu