Norvēģijas hokejisti nosargā vietu PČ elitē; Krievija apspēlē Slovākiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Norvēģijas hokeja izlase pirmdien Dānijas pilsētā Herningā pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) apspēlēja Dienvidkoreju, nosargājot vietu elitē, kamēr korejiešiem tā būs jāatstāj.

Savukārt A apakšgrupas mačā Kopenhāgenā Krievijas valstsvienība ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) apspēlēja Slovākiju.

Pirmdienas B grupas agrajā mačā norvēģiem piederēja iniciatīva, kas vainagojās panākumiem 14.minūtē, kad viņus vadībā izvirzīja Tubīass Linnstrems. Turpinājums gan Norvēģijas valstsvienībai nebija tik sekmīgs, jo Dienvidkoreja prasmīgi aizsargājās un ik pa brīdim izveidoja draudīgus momentus pie pretinieku vārtiem.

Tomēr noslēdzošajā periodā Norvēģija salauza korejiešu pretestību, jo 47.minūtē vārtus iemeta Tomass Ulsens, bet trīs minūtes vēlāk jau 3:0 panāca Jūnass Holess.

Noslēgumā ar šādu rezultātu Norvēģijas izlase arī izcīnīja uzvaru.

Vēlāk pirmdien B grupas maču aizvadīs arī Latvija, kas spēkosies pret zvaigžņoto Kanādu, abām vienībām tiekoties plkst.21.15 pēc Latvijas laika.

Savukārt A grupas cīņā Krievijas hokejisti pirmdien ar 4:0 apspēlēja Slovākiju.

Pa diviem vārtiem krievi guva pirmajā un trešajā trešdaļā. Spēles lielāko daļu rezultāts gan bija 2:0, bet Slovākija mača izskaņā centās atspēlēties, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tā vietā pēdējo divu minūšu laikā saņēma divas ripas savos vārtos.

Krievijas izlases labā ar gūtiem vārtiem izcēlās Ņikita Gusevs, Maksims Mamins, Maksims Šalunovs un Iļja Mihejevs.

Vēlāk šīs grupas ietvaros Čehija tiksies ar Austriju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs otrdienai, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu