Izraēlas futbola klubs nomaina tā nosaukumu par godu ASV prezidentam Trampam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ABIR SULTAN / EPA

Izraēlas augstākās futbola līgas klubs Jeruzalemes «Beitar» mainījis tā nosaukumu uz «Beitar Trump» par godu ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumiem.

ASV prezidents Tramps pagājušā gada decembrī paziņoja, ka Jeruzaleme tiek atzīta par Izraēlas galvaspilsētu, tādējādi atsakoties no desmitgadēm ilgās piesardzīgās Vašingtonas politikas. Līdz ar to galvaspilsētas statuss tika atņemts kādreizējai valsts galvaspilsētai Telavivai.

Savukārt Jeruzalemes futbola komanda pateicībā ASV prezidentam par šādu lēmumu nolēma pārdēvēt komandu par Jeruzalemes «Beitar Trump».

Kluba vadītājs savukārt izteicies, ka Tramps izmainīja vēsturi un tā ir pateicība viņam par to.

Aizpērn Jeruzalemes «Beitar» bija Latvijas futbola kluba «Jelgava» pretiniece UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kur Izraēlas vienība divu spēļu summā uzvarēja ar 4:1.

«Beitar» jau daudzas desmitgades ir huligāniska fanu grupa ar nosaukumu «La Familia», turklāt, kaut tā nāk no pilsētas, kurā 40% iedzīvotāji ir palestīnieši, tajā nekad nav spēlējis neviens arābu futbolists.

Izraēlas spēcīgākajā futbola līgā «Beitar» ieņem otro pozīciju ar 67 punktiem, kamēr līdervienība ir Beerševas «Hapoel», kura sakrājusi 74 punktus. Līdz turnīra beigām palikušas divas spēļu kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu