Bukarts: Salīdzinot ar pārbaudes spēli pret Kanādu, tagad esam pavisam cita komanda

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas izlase pasaules čempionātā Dānijā ir pamatīgi progresējusi, tāpēc tagad tā, salīzinājumā ar pārbaudes spēli pret Kanādu, ir pavisam cita komanda, uzskata valstsvienības kapteinis Roberts Bukarts.

Latvijas hokejisti pirmdien Herningā pasaules čempionāta mačā tiksies ar zvaigžņoto Kanādu. Abu komandu cīņa sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika un tiešraidē to translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV 7).

Abas vienības pirms turnīra 1.maijā Rīgā aizvadīja pārbaudes spēli, kurā kanādieši izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 6:1. Bukarts gan uzsver, ka tagad Latvija ir pavisam cita komanda.

«Tobrīd kanādieši izskatījās daudz labāki un vairāk savākti nekā mēs, taču mēs turnīra laikā esam labi progresējuši. Ja salīdzina to Latvijas izlasi, kas spēlēja Rīgā pret Kanādu un šobrīd, tad, manuprāt, tās ir divas dažādas komandas,» pirmdien pēc pusstundu gara treniņa žurnālistiem sacīja Bukarts.

Viņš piebilda, ka Kanādas izlasē ir sapulcēti patiešām zvaigžņoti hokejisti, taču viņiem pietrūkst komandas spēles.

«Protams, jāuzmanās no [Konora] Makdeivida, taču viņiem visi ir NHL spēlētāji, visi ir «All-Stars» līmeņa hokejisti. Mums jābūt kā komandai, kā ģimenei, tad būs iespējas. Treneris teica, ka viņi īpaši negrib spēlēt kā komanda, bet gan kā zvaigznes.

Mums jāspēlē visas 60 minūtes. Jābūt gataviem jau no spēles sākuma, liekot viņiem sajust, ka nekāda pastaiga nebūs, ka mēs esam atnākuši cīnīties par punktiem,» uzsvēra Bukarts, piebilstot, ka laukuma spēlētājiem jāpalīdz vārtsargam Kristeram Gudļevskim ieiet spēlēt.

«Cerams, ka Gudis nostāvēs tāpat kā pret kanādiešiem olimpiskajās spēlēs Sočos.»

Šajā mačā atpūta tiks dota Latvijas izlases pirmajam vārtsargam Elvim Merzļikinam, bet vārtus sargās Gudļevskis, kurš 2014.gada olimpiskajās spēlēs Sočos ceturtdaļfinālā aizvadīja izcilu spēli, Latvijas izlasei nākamajiem čempioniem zaudējot tikai ar 1:2.

Pirmdien Latvijas izlase trenējās gandrīz pilnā sastāvā, izņemot aizsargu Uvi Balinski, kuram, visticamāk, turnīrs ir beidzies, jo viņš iepriekšējā mačā pret Vāciju saņēma sitienu pa galvu.

Treniņš gan bija viegls, jo svētdien lielākajai daļai spēlētāju pēc ilgāka laika bija pirmā brīvdiena.

«Treniņā vienkārši nedaudz izkustējāmies, jo vakar bija brīvdiena. Beidzot varējām izgulēties, vairāk veltīt laika atpūtai. Man šķiet šī bija pirmā brīvdiena kopš pārbaudes spēlēm ar Slovākiju. Mazliet atpūtāmies, vakarā aizgājām kopīgās vakariņās. Vai vajadzēja izvēdināt galvu? Vairs jau nav daudz spēļu palikušas, tūlīt būs klāt vasara, tad varēs galvu vēdināt,» Bukarts piebilda, ka hokejisti būs maksimāli koncentrējušies atlikušajām cīņām.

Pēc cīņas ar Kanādas valstsvienību Latvija otrdienas vakarā aizvadīs ļoti svarīgu cīņu pret mājinieci Dāniju, abām komandām duelējoties par vietu ceturtdaļfinālā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu