Irāna: ASV vēstniecības pārcelšana uz Jeruzalemi ir Trampa muļķība

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Irānas parlamenta spīkers Ali Laridžani pirmdien ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu pārcelt Savienoto Valstu vēstniecību Izraēlā no Telavivas uz Jeruzalemi nodēvēja par muļķīguma izpausmi, kā arī aicināja palestīniešus, islāma valstis un starptautisko sabiedrību uz šo soli reaģēt apņēmīgi.

«Amerika ir nonākusi krīzē stratēģisko lēmumu pieņemšanas jomā, kas starptautiskajā arēnā izskatās pēc brieduma trūkuma un avantūrisma,» Teherānā preses konferencē, kas bija veltīta palestīniešu situācijai, sacīja spīkers.

«Es uzskatu, ka pašreizējais ASV prezidents nav spējīgs apzināties savas rīcības ilgtermiņa sekas un spriest par tām,» viņš piebilda.

«Spontāna un neaprēķināma rīcība mūsdienu pasaulē nevar turpināties. Muļķīgums valstsvīriem maksā dārgi, un viņiem galu galā šī cena ir jāsamaksā,» sacīja spīkers.

Laridžani aicināja palestīniešus, islāma valstis un starptautisko sabiedrību uz «tūlītēju reakciju», arī boikotu un oficiālu sūdzību iesniegšanu ANO.

ASV «nedrīkst uzskatīt, ka šādi soļi var palikt bez reakcijas», uzsvēra spīkers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu