Kā zvaigžņotajai Kanādas izlasei līdz šim veicies pasaules čempionātā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas nacionālā hokeja komanda ir galvenā favorīte ikvienās sacensībās, kurās piedalās. Izņēmums nav arī pasaules čempionāts (PČ) Dānijā. Hokeja dzimtenes valsti apmierinās tika un vienīgi zelta godalgas. Kā Latvijas valstsvienības šīsdienas pretiniecei veicies līdz šim?...

Latvija ar Kanādu spēkiem mērosies vakarā plkst. 21.15 B apakšgrupas mačā Herningā.

Zvaigžņotā Kanādas izlase līdz šim aizvadītajās piecās spēlēs guvusi 27 vārtus. Tikpat ripu tikpat mačos iemetusi Krievijas komanda, bet rezultatīvākā valstsvienība ir ASV, kas sāncenšu vārtos raidījusi 37 ripas.

Kanādai gan bez mača ar Latviju priekšā spēle ar Phjončhanas olimpisko vicečempioni Vāciju.

Kanādieši daudz met pa vārtiem, un realizācijas procents ir viens no labākajiem visā turnīrā - 14,29%. Tiesa, ne tik labi klājas ar vairākuma realizāciju. No 22 iespējām Kanāda skaitlisko pārvaru realizējusi piecreiz (22,73%). Šajā rādītājā Kanāda ir tikai 10. vietā starp 16 komandām.

Vidēji mačā Kanāda savos vārtos ielaidusi 2,16 ripas. Šo rādītāju krietni pabojāja Somijas valstsvienība, kas sāncenses vārtos iemeta piecas ripas. Vārtsargi vidēji mačā atvairījuši 88,66% metienus, un Latvija (vārtus sargājuši Elvis Merzļikins un Kristers Gudļevskis) šajā rādītājā ir priekšā - 88,98%.

Atvairīto metienu procentu ziņā Kanāda čempionātā atrodas vien 12. pozīcijā.

Vidēji spēlē Kanāda 11 minūtes un 12 sekundes pavadījusi mazākumā, divu minūšu noraidījumus nopelnot 23 reizes. Tik bieža noraidīšanās skaidrojama ar Kanādas aktīvo spēli. Šo izlasi veido Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kuri Ziemeļamerikā pieraduši pie agresīvākas spēles manieres. Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) noteikumi un tiesāšana tik agresīvu spēli nepieļauj.

Kanādas izlases spožākā zvaigzne ir Edmontonas «Oilers» uzbrucējs Konors Makdeivids, kurš NHL regulārajā turnīrā iekrāja 108 rezultativitātes punktus un kļuva par sezonas rezultatīvāko spēlētāju. Piecās pasaules čempionāta spēlēs viņš guvis četrus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles, būdams sestais rezultatīvākais spēlētājs.

Spēles ar Kanādas izlases dalību Henringā vidēji mačā noskatījušies 7757 skatītāji, kas ir devītais rādītājs starp visām komandām.

Kanādas valstsvienībā ir arī tādi pazīstami spēlētāji kā Raiens O’Reilijs, kurš ir Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo «Sabres» komandā, Džordans Eberle, Breidans Šens, Ārons Ekblads, Raiens Ņūdžents-Hopkinss un Metjū Barzals.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu