Klājam galdu un pārsteidzam māmiņas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Klāt ir māmiņdiena un ir pienācis laiks pienācīgi apsveikt to īpašo sievieti, kas mums savulaik ir devusi dzīvību, audzinājusi un skolojusi. Šajā dienā liec mammai justies īpašai - pagatavo viņas mīļāko maltīti un grezni izdekorē ēdamgaldu. Lūk, idejas, kā pārsteigt mammu ar radošu un oriģinālu galda klājumu.

Galds ziedos

Galda vidū izklāj krāsainu galdautu un noklāj to ar vairākām ziedu buķetēm - kā vāzes izmanto ar krāsu nopūstas stikla pudeles. Dinamiskākam efektam izmanto ar vāžu toņiem kontrastējošus ziedus, piemēram, zaļā vāzē liec rudzupuķes. Galdā liec krāsainus šķīvjus un glāzes.

Elegantajām mammām

Galda klājumu ieturi vienotos toņos, piemēram, baltos, zilos vai melnos, bet galda iekārtojumu atdzīvini ar ziediem vai augiem. Ņem vērā - ja izmanto tumšas krāsas galdautu, galdā liec gaišākus šķīvjus.

Ar dabas pieskārienu

Mammas - dabas mīļotājas priecāsies par dabiskiem elementiem galda klājumā. Kā galda dekorācijas izmanto koku, sūnas, lapas un, protams, ziedus. Papildini kompozīciju ar zaļiem dekoriem un traukiem, kā arī šādā galda iekārtojumā iederēsies sveces, tāpēc nebaidies izmantot svečturus, laternas vai vienkārši stikla traukus, kuros izkārtotas vairākas dažādu izmēru sveces.

Greznais brančs

Iepriecini mammu ar neordināru un greznu branču - sagatavo dažādas uzkodas, našķus, limonādes un šampanieti, ko pasniegt mammai. Izdekorē galdu ar ziediem stikla vāzēs, bet amizantākam skatam vāzes ūdenī iepildi citrona un laima šķēlītes. Pieskaņo galdautu vai galda dekorus ziedu krāsām.

Pusdienas ziedu apskāvienos

Izkārto galda vidū ziedus dažāda izmēra vāzītēs, bet pilnīgākai kompozīcijai ieliec pa vienam ziedam katrā no tukšajiem šķīvjiem.

Zviedru galds saldummīlei

Pēc zviedru galda principa uz ēdamgalda izkārto vairākas kūciņas un tortes. Liec saldumus vairākos stāvos jeb izmanto dažādu izmēru tortes statīvus, brīvās vietas uz statīva šķīvja aizpildi ar ziediem.

Māmiņdienas ogu svētki

Mazās burciņās saber mammas iecienītākās ogas un izkārto burciņas uz trīsstāvīga kūku statīva. Ievēro līdzīgu principu un pagatavo vairākas porcijas mammas mīļāko desertu, piemēram, saldo biezpienu ar ogām un mazās porcijas izkārto uz statīva.

Katram sava ziedu vāze

Katram mammas sveicējam pie šķīvja novieto mazu vāzi un izdekorē to ar ziediem, bet mammas sēdvietu izcel ar greznākajiem ziediem un nelielām fotogrāfijām, kurās ir redzama visi ģimenes locekļi. Piešķir svētku gaisotni ar baloniem vai papīra bumbām.

Izgatavo ziedus māmiņai

Kas gan ir teicis, ka rokdarbi ir domāti bērniem? Pagatavo kartona ziedus un ar tiem izrotā sienu, pie kuras atrodas ēdamgalds. Uz galda klāj krāsainu, ziediem pieskaņotu galdautu, bet galdā pasniedz ziedu kolāžai pieskaņotus saldumus un kūkas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu