Dānija ar grūtībām uzvar Dienvidkoreju; Baltkrievijas hokejisti atstās eliti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pasaules hokeja čempionātā Dānijā risinās sacensību 9. diena, kas sākās ar Latvijas izlases uzvaru pret Vāciju, bet turpinājumā turnīra mājiniece Dānija B apakšgrupā grūtā cīņā pārspēja Dienvidkoreju, savukārt Baltkrievija piekāpās Austrijai un sagādāja sev pēdējo vietu A grupā.

Latvijas izlases galvenā konkurente uz vietu ceturtdaļfinālā Dānijas izlase ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) sarežģītā spēlē uzveica grupas pastarīti Dienvidkoreju.

Pirmā trešdaļa aizritēja bez vārtu guvumiem, bet otrajā rezultātu atklāja dānis Franss Nīlsens, savukārt tad pēc nepilnām divām minūtēm Kims Kisuns izlīdzināja rezultātu. Dāņiem gan izdevās atgūt pārsvaru pēc Jespera Jensena vārtiem otrajā periodā.

Spēles pēdējā nogrieznī dienvidkorejieši centās, cik spēja, tomēr mājinieki guva trešos vārtus un praktiski likvidēja viesu komandas izredzes pacīnīties par pirmajiem punktiem turnīrā. Trešos vārtus dāņu labā guva Niklass Hards un palīdzēja savai komandai izcīnīt ceturto uzvaru turnīrā.

Latvijas hokeja izlase sestdien Herningā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja olimpisko vicečempioni Vāciju, turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases labā vārtus guva Ronalds Ķēniņš, Guntis Galviņš un Andris Džeriņš, kamēr vāciešiem izcēlās Dominiks Kahuns. Kārtējo lielisko spēli Latvijas izlases vārtos aizvadīja Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 33 no 34 pretinieku mestajām ripām.

Sestdien plkst.21.15 A grupas spēlē Krievija tiksies ar Šveici, bet paralēli šim mačam risināsies arī B grupas cīņa starp Kanādu un Somiju.

Austrija ar rezultātu 4:0 (1:0, 3:0, 0:0) neatstāja izredzes Baltkrievijai, kas līdz ar to ir spiesta pamest elites divīziju un nākamgad spēlēt vienu līmeni zemāk. Baltkrievi augstākajā divīzijā spēlēja 14 gadus pēc kārtas.

Uzvarētāju komandas sastāvā ar vārtu guvumiem izcēlās Laine Viveiross, Konstantīns Komareks, Mihaels Rafls un Dominiks Zvērgers.

Austriešu vārtsargs Bernhards Štarkbaums atvairīja visas 34 pretinieku mestās ripas.

Pirms tam šajā apakšgrupā Zviedrijas hokeja izlase ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Slovākiju. Uzvaras vārtus zviedriem guva Mika Zibanejads.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu