Zviedrijas hokejisti tikai pagarinājumā salauž Slovākijas pretestību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Zviedrijas hokeja izlases svētdien Kopenhāgenā pasaules čempionāta A apakšgrupas mačā ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Slovākiju. Uzvaras vārtus zviedriem guva Mika Zibanejads.

Mača rezultātu ar metienu no zilās līnijas atklāja Tomāšs Jurčo, bet zviedri līdz perioda beigām pārņēma vadību, ar precīziem raidījumiem izceļoties Denisam Erverberjam un Gustavam Nīkvistam. Arī Everberjs izcēlās ar metienu no zilās līnijas, kamēr Nīkvists labi nocīnījās vārtu priekšā.

Otrā perioda piektajā minūtē Jākobs de la Rose pēc ātrā uzbrukuma panāca jau 3:1 zviedru labā, bet nepilnas četras minūtes pirms trešdaļas beigām Mareks Džaloga mazākumā aizlauzās līdz pretinieku cietoksnim un vienus vārtus atguva. Trešajā periodā slovāki izlīdzināja rezultātu, Ladislavam Naģam noslēdzot izgājienu divatā pret vienu pretinieku vārtsargu.

Pamatlaikā uzvarētāja netika noskaidrota, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura piektajā minūtē Zibanejads realizēja vairākumu ar metienu tukšā vārtu stūrī.
Latvijas hokeja izlase sestdien Herningā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja olimpisko vicečempioni Vāciju, turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu