Skandāls Eirovīzijā! Sanmarīno apsūdz Itālijas komentētājus sabotāžā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Thomas Hanse

Eirovīzija ir cīņa par popularitāti, un vieta finālā ir garants savu valsti turpināt reklamēt plašajā Eiropā mirkli ilgāk. Iemesls neiekļūšanai finālā bieži vien tiek meklēts ārpus pašu priekšnesuma - Sanmarīno delegācijas vadītājs Alesandro Kapičioni savas valsts neveiksmē vaino tiešraides komentētājus no Itālijas.

Piektdienas pēcpusdienā Portugāles galvaspilsētā Lisabonā notiekošajā Eirovīzijas dziesmu konkursā mediji saņēma oficiālu vēstuli no Sanmarīno delegācijas vadītāja Alesandro Kapičioni. A4 lapa no abām pusēm bija aprakstīta ar Sanmarīno sarūgtinājumu par notikušo otrā pusfināla tiešraides laikā, un uzskaitīts, kur delegācijas vadītājs ir vērsies ar savu sūdzību.

Šeit vietā sens latviešu teiciens: liela brēka, maza vilna. Šīs Eirovīzijas skandāls vairāk ir emocionāla rakstura, jo visa skandāla būtība ir kaimiņvalsts Itālijas tiešraides komentētāju izteikumi.

Izrādās, ka divi itāļu televīzijas kanāla «RAI 4» darbinieki, komentējot otro pusfinālu, pirms Sanmarīno uzstāšanās paziņoja: «Neaizmirstiet, ka pērn Sanmarīno žūrijas balsojums izšķīra Eirovīzijas uzvarētāju un mūsu Frančesko Gabani atstāja bez 12 punktiem!» Šo komentētāju tekstu jau pieminētais Sanmarīno delegācijas vadītājs uzskata par klaju sabotāžu, necieņu un aizskarošu repliku. Kapičioni savā vēstulē norāda, ka itāļi paši nekad nav balsojumā piešķīruši augstākos novērtējumus Sanmarīno un pat ar viņu 12 punktiem pērn Itālija tik un tā nebūtu uzvarējusi.

Vēstules beigās vīrietis norāda, ka ir lūdzis EBU izvērtēt Itālijas kanālam «RAI4» turpmāk ļaut veidot Eirovīzijas tiešraides.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu