Lisabonā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Portugāles pilsētā Lisabonā šovakar ilgi gaidītais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā diemžēl Latvijas pārstāve Laura Rizoto nepiedalīsies. Tomēr tas neliedz mums just līdzi gan kaimiņiem lietuviešiem, gan igauņiem, gan jebkuram citam māksliniekam, kas pārsteigs ar interesantu priekšnesumu un dziesmu. Atgādinām, ka Portugālē šobrīd atrodas arī TVNET korespondents Jānis Ogle, kas ziņo par tur notiekošo. Fināla tiešraide LTV 1 kanālā no plkst. 22.

Par uzvarētāja titulu un iespēju nākamgad uzņemties konkursa rīkotāja statusu cīnīsies Igaunijas, Lietuvas, Austrijas, Kipras, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas, Īrijas, Serbijas, Moldovas, Ungārijas, Ukrainas, Zviedrijas, Austrālijas, Norvēģijas, Dānijas, Slovēnijas un Nīderlandes mākslinieki, kuri sevi pierādīja pusfinālos, rīkotājvalsts Portugāle, kā arī «lielā piecnieka» valstis, kurām dalība finālā ir garantēta, - Francija, Vācija, Itālija, Spānija un Lielbritānija.

Latviju konkursā pārstāvēja Laura Rizoto ar dziesmu «Funny girl», taču otrajā pusfinālā viņa neieguva pietiekami augstu skatītāju un žūrijas vērtējumu, lai kvalificētos finālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu