«Bauskas Dzīves» apgrozījums pērn samazinājās par 9,5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Izdevējs SIA «Bauskas Dzīve» pērn strādāja ar 279 050 eiro apgrozījumu, kas ir par 9,5% mazāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt kompānijas zaudējumi sasniedza 13 017 eiro apmēru, liecina «Firmas.lv» informācija.

Vadības ziņojumā minēts, ka apgrozījums samazinājās pašreizējās preses tirgus situācijas un pašvaldības dotēto izdevumu negodīgās konkurences rezultātā, kas arī apdraud neatkarīgu reģionālo izdevumu pastāvēšanu.

Vadības ziņojumā norādīts, ka svarīgākie kompānijas notikumi bija pašvaldību vēlēšanu atspoguļojuma process, «Bauskas Dzīve» ieņēmumu kompensēšana ar dalību valsts un fondu izsludinātajos projektu konkursos, kā laikā veiksmīgi īstenoja Valsts reģionālās attīstības aģentūras projektu «Dzīve laukos: par un pret». Tāpat «Bauskas Dzīve» reģionālās preses tirgus sakārtošanai turpināja tiesvedību ar Iecavas novada domi par nepieļaujamu pašvaldības ieiešanu preses biznesā ar nodokļu maksātāju naudas dotētu preses izdevumu.

Kā liecina vadības ziņojums, izdevējs 2018.gadā plāno stabilizēt apgrozījumu un optimizēt izdevumus, kas būtiski uzlabos finanšu rezultātu. Tāpat izdevējs turpinās cīņu par neatkarīgas preses tirgus sakārtošanu, izslēdzot no tā dalībniekiem dotētos pašvaldības izdevumus, papildinās saturu ar publikācijām par Saeimas vēlēšanām un valsts simtgades tēmām, kā arī turpinās dalību valsts un fondu izsludinātos projektu konkursos, lai papildinātu «Bauskas Dzīves» ieņēmumus.

Izdevējs SIA «Bauskas Dzīve» dibināts 1996.gada novembrī un tā pamatkapitāls ir 2838 eiro.

2016.gadā kompānija strādāja ar 308 162 eiro apgrozījumu, kas ir par 6,7% mazāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt kompānijas zaudējumi sasniedza 19 981 eiro apmēru.

Kompānijas 51,09% kapitāldaļas pieder izdevējam SIA «RPD», 9,8% katram pieder Anitai Rozentālei un Mārītei Ozoliņai, 7,4% katram pieder Ainai Uščai un Ingai Muižniecei, 6,06% katram pieder Žannai Zālītei un Ivaram Bogdanovam, savukārt 2,4% kapitāldaļas pieder Ilvai Kalniņai.

Kompānijas pamatdarbība ir laikraksta «Bauskas Dzīve» un interneta portāla «Bauskasdzive.lv» izdošana mērķauditorijai Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu