ASV hokejisti iemet 13 ripas Dienvidkorejas vārtos; Čehija izcīna pirmo uzvaru pamatlaikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

ASV hokeja izlase piektdien Herningā pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā ar rezultātu 13:1 (4:1, 4:0, 5:0) sagrāva Dienvidkoreju.

Savukārt Čehija Kopenhāgenā A apakšgrupas duelī ar 3:0 (3:0, 0:0, 0:0) pieveica Baltkrieviju, gūstot pirmo uzvaru pamatlaikā.

Herningā notikušajā mačā amerikāņi augstākās divīzijai debitantei Dienvidkorejai neatstāja nekādas cerības.

ASV izlases rindās ar diviem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Patriks Keins un Čārlzs Makevojs. Tāpat pa diviem vārtiem guva Latviju pagarinājumā sarūgtinājušais Kems Ektinsons un Dereks Raiens. Pa reizes Dienvidkorejas izlases vārtsargu pārspēja Sonijs Milano, Bleiks Kolemens, Teidžs Tompsons, Nīls Pionks un Anderss Lī, kamēr ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džonijs Gudro.

Dienvidkorejai goda vārtus guva Ans Džinhui, kurš spēles sestajā minūtē atklāja rezultātu.

Pirms tam šīs apakšgrupas duelī Dānijas hokeja izlase ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspēja Norvēģiju, no kopvērtējuma pirmā četrinieka izstumjot Latviju.

Dāņi visus trīs vārtus guva vairākumā, divreiz precīzi metot Niklasam Jensenam, bet ar vienu raidījumu atzīmējoties Frederikam Stromam. Dānijas izlases vārtsargs Frederiks Andersens šajā mačā atvairīja visas 22 pretinieku mestās ripas.

Tikmēr Kopenhāgenā notikušajā mačā visi trīs vārti tika gūti pirmajā trešdaļā, kurā Čehijas izlases rindās izcēlās Libors Šulāks, Romans Horāks un Mihals Ržepīks.

Čehijas izlases vārtsargs Pavels Francouzs šajā mačā atvairīja visas 20 pretinieku mestās ripas.

Čehijas hokejisti izcīnīja savu ceturto uzvaru šī gada čempionātā, tiesa, pirmo reizi panākums tika gūts pamatlaikā, jo divas uzvaras tika gūtas pagarinājumā, bet viena - pēcspēles metienu sērijā.

Pirms tam šīs apakšgrupas spēlē Francija ar 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) apspēlēja Austriju, nosargājot vietu augstākajā divīzijā. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Damjēns Flerī un Saša Trejē, kamēr ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksandrs Teksjē.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu