RFS futbolisti astoņu vārtu mačā uzvar «Liepāja»/«Mogo» komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Synottipvirsliga.lv

RFS komanda piektdien «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, septītās, kārtas mačā viesos ar rezultātu 5:3 (2:1) pārspēja «Liepāja»/«Mogo» vienību.

Līdz ar panākumu RFS izvirzījās turnīra tabulas līderpozīcijā, kurā noslēgs arī pirmo apli, ja «Ventspils» sestdien neuzvarēs «Metta»/«Latvijas Universitāte» vienību. Tiesa, pēc Liepājas futbolistu neveiksmes «Ventspils» ir palikusi šosezon vienīgā komanda, kas nav izjutusi zaudējuma rūgtumu.

Mača rezultātu 17.minūtē atklāja Jānis Ikaunieks, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, ko pēc Lašas Šergelašvili pārkāpuma mājiniekiem sarūpēja Verners Apiņš. Mājinieki vadībā bija vien septiņas minūtes, rezultātu izlīdzinot RFS baltkrievu uzbrucējam Dmitrijam Platonovam. Vēl astoņas minūtes vēlāk, liepājniekiem vēlreiz pavirši nospēlējot aizsardzībā, Gļebs Kļuškins panāca jau 2:1 viesu labā.

Jau otrā puslaika trešajā minūtē RFS panāca divu vārtu pārsvaru - pēc Bekas Vačiberadzes piespēles no kreisās malas uzbrukuma smailē nonāca Maksims Marusičs, ukrainim raidot bumbu tīklā. Desmit minūtes vēlāk mājinieki vienus vārtus atguva, pēc Ikaunieka centrējuma precīzi sitot Ģirtam Karlsonam. Turpmāko sešu minūšu laikā tika gūti vēl divi vārti, Vačiberadzem ar brīvsitienu atjaunojot divu vārtu pārsvaru, bet nedaudz vēlāk Ikauniekam ar tālu sitienu ārpus soda laukuma atkal samazinot pretinieku pārsvaru.

Mača 72.minūtē «Liepāja»/«Mogo» vēlreiz iekrita aizsardzībā. RFS komandai dodoties uzbrukumā, viesus soda laukumā sagaidīja vien divi aizsargi, kuriem sākumā izdevās bloķēt pāris pretinieku sitienus, bet arī pēc papildspēku saņemšanas Šergelašvili ar sitienu no distances pārspēja «Liepāja»/«Mogo» vārtsargu. Turpmākajā spēles gaitā abām komandām bija vēl pāris bīstami momenti, taču vairāk par astoņiem vārtiem gūt neizdevās.

RFS ar 20 precīziem sitieniem ir šī brīža rezultatīvākā komanda virslīgā, kamēr liepājnieki guvuši 17 vārtus. «Liepāja»/«Mogo» pirms šī dueļa varēja lepoties ar dalīti labāko aizsardzību, ielaižot četrus vārtus, kamēr RFS līdz šim bija zaudējusi piecus vārtus. Vēju pilsētas komanda zaudējusi vienu no saviem aizsardzības balstiem, jo izvarošanā apsūdzētais aizsargs Aleksis Sarate atgriezies dzimtenē Argentīnā un pagaidām nevar pamest šo valsti.

«Jelgavas» komanda piektdien savā laukumā ar rezultātu 5:1 (3:0) pārspēja «Valmiera Glass»/«Vidzemes augstskola» (ViA) vienību.

«Jelgavas» komandā ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās krievu futbolists Ņikita Koļajevs.

Mača rezultāts tika atklāts desmitajā minūtē, kad jelgavnieku uzbrucējs Vladislavs Kozlovs no apmēram 20 metriem raidīja bumbu labajā vārtu stūrī. Spēles 27.minūtē Koļajevs dubultoja mājinieku pārsvaru, ar galvu raidot bumbu vārtos, bet trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām viņš panāca jau 3:0, pielabojot senegālieša Sadī Gejē raidījumu.

Spēles 58.minūtē viesu komandas kapteinis Mārcis Ērglis ar tiešo brīvsitienu vienus vārtus atguva, bet 15 minūtes vēlāk Marks Kurtišs pēc Mindauga Grigaraviča piespēles no tuvas distances panāca 4:1. Tuvojoties pamatlaika beigām, Valmieras komandas uzbrucējs Gatis Kalniņš trāpīja pa vārtu stabu, taču vēlreiz pietuvoties rezultātā neizdevās.

Mača kompensācijas laikā vēl vienu bumbu viesu vārtos ieradīja Alans Siņeļnikovs, kurš izcēlās ar meistarīgu sitienu no distances.

«Jelgava» sezonu iesāka ar uzvaru 1:0 pār iepriekšējo divu gadu čempioni Jūrmalas «Spartaku», bet pēc tam sekoja četri zaudējumi pēc kārtas, neveiksmju sērijai noslēdzoties iepriekšējā mačā ar 1:1 nospēlējot pret «Metta»/«Latvijas Universitāte» komandu. «Jelgava» šosezon ir virslīgas rupjākā komanda, jo septiņās spēlēs guvusi iekrājusi 26 dzeltenās kartītes, tiesa mačā pret valmieriešiem Zemgales futbolisti saņēma tikai vienu «plāksteri».

Valmieras komanda šobrīd ir turnīra pastarīte, vienīgo punktu gūstot pret «Metta»/LU vienību. Iepriekšējās trīs kārtās «Valmiera Glass»/ViA tikās ar Latvijas galvaspilsētas komandām, pret RFS un «Riga» ielaižot sešus vārtus. Valmierieši šosezon ir ielaiduši 30 vārtus, kas ir pārliecinoši sliktākais rādītājs līgā.

Sestdien pirmā apļa noslēgumā «Spartaks» Slokas stadionā tiksies ar «Riga» komandu, kamēr «Metta»/LU mājās uzņems «Ventspili».

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 16 punktiem septiņās spēlēs atrodas RFS komanda, kam ar 14 punktiem seko «Ventspils» un «Liepāja»/«Mogo» vienības, kas aizvadījušas attiecīgi sešus un septiņus mačus. Tālāk ar desmit punktiem sešos dueļos seko «Spartaks», deviņi punkti ir «Riga» futbolistiem, septiņus punktus iekrājusi «Jelgava», bet trīs ir «Metta»/LU kontā, kamēr «Valmiera Glass»/ViA rēķinā ir viens punkts.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar «Best4Sport TV» kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas «Spartaks» otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot «Liepāja»/«Mogo» vienību, kamēr trešā palika «Riga».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu